Nieuws
Tipparade

11 nieuwe tracks, waaronder die van Maksim & Emma Heesters

11 nieuwe tracks, waaronder die van Maksim & Emma Heesters
Maksim  Emma Heesters  Katnuf  Ronnie Flex  Jonna Fraser  Caza  Purple Disco Machine  Duke Dumont  Nothing But Thieves  Bennett  Noano  Antybanty  Lijpe  Fatah  KA  Trobi  Drake  Sza  Tyla  Miss Montreal  Dotan  Acda en De Munnik  Martin Garrix  Lloyiso  The Chainsmokers  Alok  Mae Stephens 

Cian Ducrot blijft ook in zijn zeventiende week staan op de koppositie van de Tipparade met Heaven.

Deze week vinden we veel nieuwe tracks terug in de Tipparade. Domino van Katnuf, Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza is de hoogste op nummer 11. In de top 10 komt de enige opmerkelijke verschuiving van Purple Disco Machine, Duke Dumont en Nothing But Thieves: Something On My Mind gaat van 15 naar 7. De snelste stijger van de week is voor Bennett. Zijn Vois Sur Ton Chemin – Techno Mix schuift op van 26 naar 13.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 11 binnenkomers aan je voor.

11 (--) DOMINO – Katnuf, Ronnie Flex, Jonna Fraser & Caza
Vorig jaar zomer brak Anas Kasmi, ofwel Katnuf, door met Van Mij Zijn. De droom van de geboren Rotterdammer kwam met deze hit uit. Een droom die een vlucht nam op TikTok, waarop de zanger de afgelopen jaren heel wat indruk maakte met zijn kenmerkende stem, met dat rauwe R&B-randje. Na Van Mij Zijn bracht hij nummers uit als Adem en Amsterdam (met Sigourney K), maar die liepen de Top 40 net mis. Anas, die voor een groot deel in België opgroeide, bouwde wel een flinke fanbase op en brengt nu een track uit met Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza. Domino gaat over een ultieme verliefdheid.

15 (--) 7K OP JE FEESTJE – Noano feat. Antybanty
Noano en Antybanty zijn op het eerste gezicht ‘gewoon’ 2 rappers die met 7k Op Je Feestje hun debuut in de Tipparade maken. Toch is er iets extra bijzonders aan de hand, want achter Noano gaat voetballer Noa Lang schuil. De aanvaller, die momenteel bij PSV speelt, komt daarmee mogelijk in een illuster rijtje terecht met onder andere Ruud Gullit, Barry Hughes en Hans Kraay Jr. Maar eerst maar eens de Top 40 zien te halen.

18 (--) 100 DOEZOE CASH – Lijpe, Fatah & Ka feat. Trobi
Lijpe kwam vorige week nog de Tipparade binnen met Zolang Ik Er Ben (met Ismo en Emms, deze week van 27 naar 21), nu is daar al een volgende potentiële hit: 100 Doezoe Cash. Hij werkt hierop samen met Fatah, Ka en Trobi. Trobi maakte dit jaar zijn debuut in de Top 40 met Love Song (met Ronnie Flex en Bilal Wahib).

19 (--) SLIME YOU OUT – Drake feat. SZA
Waar Drake in de jaren ’10 aan de lopende band hits scoorde, is dat de laatste jaren wel anders. Zijn laatste hit stamt uit 2020, toen Toosie Slide tot nummer 16 wist te komen. Slime You Out is een collab met SZA, die in de Top 40 haar grootste hit scoorde in 2017 met Maroon 5 (What Lovers Do). Slime You Out is na Search & Rescue het tweede voorproefje van Drake zijn achtste studio album For All The Dogs, dat begin oktober zal verschijnen.

20 (--) WATER – Tyla
Tyla Laura Seethal is beter bekend onder alleen haar voornaam, Tyla. De Zuid-Afrikaanse zangeres, songwriter en danseres tekende in 2021 bij Epic Records. Ze bracht datzelfde jaar haar debuutsingle Getting Late uit. In 2023 verwierf ze internationale bekendheid met haar single Water, die populair werd op TikTok na een virale dans-challenge en nu de Tipparade binnenkomt.

22 (--) DAT HADDEN WIJ MOETEN ZIJN – Maksim & Emma Heesters
In Nederland is Maksim Stojanac, kortweg Maksim, nog niet heel bekend, maar in België staat hij samen met onder anderen Pommelien Thijs en Camille aan de voorhoede van een nieuwe generatie Vlaamse supersterren. Grappig detail: zowel Pommelien, als Camille en Maksim waren te zien in de muzikale jeugdserie #LikeMe, waarin zij versies zongen van bekende Nederlandse en Belgische hits. Maksim scoorde deze zomer een top 10-hit in de Belgische Ultratop 50 met Onder Invloed en scoorde in die lijst ook met Vechten Voor Je, Alleen Met Mij en Zonder Mij. Zijn album Maksim bereikte de eerste plek in de albumlijst bij onze zuiderburen. Daarop staan nummers die mede geschreven en geproduceerd zijn door ‘onze eigen’ Haris Alagic en die ken je dan weer van nummers met Lucas & Steve en Wasted Love van Ofenbach, waarop hij te horen was onder zijn pseudoniem Lagique. Hij werkte ook mee aan Dat Hadden Wij Moeten Zijn. Een krachtig duet van Maksim met Emma Heesters, over een verbroken relatie.

26 (--) ALTIJD ONDERWEG – Miss Montreal
Bij Miss Montreal geen treurnis over een verbroken relatie. Integendeel. Altijd Onderweg is een ode aan de vriend van Sanne Hans, Lex. Het gaat over de tripjes met de camper die ze vaak met hem maakt. Volgens Sanne had ze vroeger minder tijd om dit soort dingen te ondernemen, maar tegenwoordig leeft ze een ander leven. Ze maakt er tijd voor vrij. “Die trips zijn waar ik het gelukkigst van word,” aldus de zangeres. Altijd Onderweg ligt al 5 jaar op de plank. Destijds schreef Miss Montreal het in het Engels, maar ze bracht het nummer nooit uit. Sanne vertaalde het naar het Nederlands en nu is het alsnog een single geworden.

27 (--) DIAMONDS IN MY CHEST – Dotan
Dotan maakte eerder deze maand een soort van comeback op Instagram, om zijn echte comeback in de muziek aan te kondigen. Nadat Mercy in 2021 in de Tipparade bleef hangen werd het stil rondom de Home zanger. Dotan trok zich terug om terug te gaan naar zijn roots en om in alle rust te werken aan nieuwe muziek. Diamonds In My Chest is het eerste resultaat van deze ontdekkingsreis, hij zegt erover: “Blood, sweat and tears have gone into the process of making Diamonds in my Chest. I wanted the song to feel like one big journey and really capture that. I can’t believe it’s going to be yours. Finally.”

28 (--) TUSSENDOOR – Acda en De Munnik
Eerder dit jaar werd er op Qmusic flink uitgepakt met ‘de grootste primeur ooit’. Het bleek te gaan om de comeback van het succesvolle duo Thomas Acda en Paul de Munnik, die tot dan toe 10 keer in de Top 40 stonden, met als grootste succes Niet Of Nooit Geweest in 1998 (#2). De comeback single Morgen Wordt Fantastisch weet ook de top 10 te halen. Nu is er opvolger Tussendoor, die ongetwijfeld ook te horen zal zijn tijdens hun concertenreeks in de Ziggo Dome in oktober en december.

29 (--) REAL LOVE – Martin Garrix feat. Lloyiso
Lloyiso Gijana, ofwel Lloyiso, is een Zuid-Afrikaanse zanger en performer die al op jonge leeftijd begon met zingen in kerk- en schoolkoren. Hij maakte in 2013 zijn debuut toen hij deelnam aan een talentenjacht. Vijf jaar later verschijnt zijn debuutsingle Nontsikelelo en eerder dit jaar zijn debuutalbum Seasons uit. Hij is niet onopgemerkt gebleven, want Neerlands trots Martin Garrix is nu een samenwerking met hem aangegaan. Real Love komt een paar maanden nadat Martin’s track Hurricane (met Sentinel en Bonn) in de Tipparade bleef hangen.

30 (--) JUNGLE – Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens
Na een best wel geflopte comeback begin 2022 zijn The Chainsmokers terug, en hoe. Voor Jungle hebben ze de hulp ingeroepen van Alok, die momenteel een hit scoort met Ava Max: Car Keys (Ayla) en talent Mae Stephens. De Britse Mae breekt begin 2023 door met haar nummer If We Ever Broke Up dankzij TikTok. Het nummer komt hier niet verder dan de Tipparade, maar in haar thuisland was er wel succes. De hitkansen worden nu met Jungle een stuk groter. The Chainsmokers lieten al een fragment van Jungle horen op Instagram

(21/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind