Nieuws
Tipparade

De week van de comebacks

De week van de comebacks
Alok  The Chainsmokers  Mae Stephens  Davina Michelle  Tyla  Martin Garrix  Lloyiso  Dotan  Tom Odell  Kane  Tino Martin  Mart Hoogkamer  U2  *Nsync  Dean Lewis 

Jungle van Alok, The Chainsmokers en Mae Stephens is de nieuwe nummer 1 van de Tipparade. Verder verwelkomen we 6 nieuwe tracks, die bijna allemaal wel iets te maken hebben met een comeback.

Met de stijging van 30 naar 1 hebben Alok, The Chainsmokers en Mae Stephens met Jungle vanzelfsprekend ook de snelste stijger van de week te pakken. Daarachter vinden we gelijk de langst genoteerde track van de week. Deze twijfelachtige eer is met 9 weken voor Dating The Devil van Davina Michelle. In de top 10 zijn er verder weinig grote verschuivingen te bespeuren. Hoe anders is dit in de rest van de lijst. Zo gaat Water van Tyla van 20 naar 13, Real Love van Martin Garrix & Lloyiso van 29 naar 17 en Diamonds In My Chest van Dotan van 27 naar 19.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

25 (--) BLACK FRIDAY – Tom Odell
Wie Tom Odell zegt, zegt natuurlijk Another Love. De hit uit 2012 stond vorig jaar opnieuw in de belangstelling toen deze viral ging op TikTok. Another Love heeft nu in totaal 26 weken in de enige echte gestaan. Een hele prestatie, maar die tweede hit is er nog steeds niet gekomen. Met Black Friday doet Tom nu een nieuwe poging. Deze emotionele ballade, die opbouwt naar een mooie climax, zou zomaar eens die langverwachte tweede hit kunnen worden.

26 (--) WHAT ARE YOU WAITING FOR? – Kane
Kane is terug! De Haagse band, bestaande uit Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, scoorde in de periode 1999-2013 maar liefst 25 hits. Het grootste succes was voor No Surrender (al dan niet met Carice van Houten) uit 2009. De break die in september 2013 werd aangekondigd bleek een jaar later definitief, maar gelukkig toch niet zo definitief. Onlangs ging in Tuschinski de vierdelige documentaireserie Kane: A Story Recorded in première. Tijdens deze première maakten de heren bekend dat ze in juni 2024 een concert geven in de Ziggo Dome (inmiddels zijn dat er al 3 geworden) en een nieuwe single uitbrengen: What Are You Waiting For? Het lijkt erop dat hit nummer 26 aanstaande is.

27 (--) HARTSLAG VAN DE STAD – Tino Martin & Mart Hoogkamer
Bij Tino Martin staat dit najaar alles in het teken van zijn 010 // 020 Concerts. Het gaat hierbij om een concert op 14 oktober in de Amsterdamse Ziggo Dome en een maand later op 17 november in de Rotterdamse Ahoy. Één van de special guests tijdens deze concerten is Mart Hoogkamer. Voor de gelegenheid hebben Tino en Mart, die zich de afgelopen tijd op doktersadvies wat rustiger hield, nu ook een duet opgenomen: Hartslag Van De Stad.

28 (--) ATOMIC CITY – U2
Het is de week van de comebacks, maar de grootste is toch wel voor die van U2. De Ierse band staat aan de vooravond van een nieuwe concertenreeks in Las Vegas, genaamd U2:UV Achtung Baby Live at Sphere. De première is morgen, op de dag dat de nieuwe single Atomic City verschijnt. Bij de opnames van de track was ook drummer Larry Mullen van de partij. Tijdens de 25 aankomende concerten zal echter Bram van den Berg (de drummer van Krezip) voor hem invallen.

29 (--) BETTER PLACE - *NSYNC
Trolls Band Together, zo heet de nieuwe Trolls film die half oktober in première gaat. Justin Timberlake blijkt een grote fan, want ook nu levert hij weer een muzikale bijdrage. Na Can’t Stop The Feeling (#1 in 2016, voor de film Trolls) en The Other Side (#31, met Sza voor Trolls World Tour) is er nu Better Place voor Trolls Band Together. Better Place is de eerste release van *NSYNC in ruim 21 jaar. Hun grootste hit tot nu toe is Bye Bye Bye uit 2000 (#3).

30 (--) TRUST ME MATE – Dean Lewis
Ruim een jaar na het succesvolle How Do I Say Goodbye (#3) is de Australische zanger Dean Lewis toe aan opvolger Trust Me Mate. Eerder dit jaar probeerde hij het al in duet met Julia Michaels, maar In A Perfect World bleef helaas hangen in de Tipparade. Dean Lewis op Instagram over Trust Me Mate: “It’s about how I have felt at different times in my life. One minute I felt like I was on top of the world, and then at other times I felt like giving up. When everything seems dark and hopeless, and I’m filled with negative thoughts, my friends and family are my light”.

(28/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dua Lipa - Houdini
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Tate McRae - Exes
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Loreen - Is It Love
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Zoë Tauran - Monster
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Bankzitters - Cupido
Details Chef'Special - Miracles
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Ed Sheeran - American Town