Nieuws
Nieuwe Releases

Releases: OneRepublic stapt in de voetsporen van Lil Nas X

Releases: OneRepublic stapt in de voetsporen van Lil Nas X
OneRepublic  Martin Garrix  Lloyiso  Acda en De Munnik  Alok  The Chainsmokers  Mae Stephens  Metejoor  Felix Jaehn  Jonas Blue  Troye Sivan  David Kushner  Dotan  Kylie Minogue 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Martin Garrix, OneRepublic, Acda & De Munnik, Metejoor en Troye Sivan wat voer voor je oren.

MIRAGE (FOR ASSASSIN'S CREED MIRAGE) – OneRepublic x Assassin's Creed x Mishaal Tamer
De gamewereld en de popmuziek lijken de laatste jaren steeds meer samen te smelten. Vorig jaar scoorde Lil Nas X al een dikke hit met Star Walkin’, dat het League Of Legends Worlds Anthem was en nu waagt ook OneRepublic zich aan een track die is verbonden aan een populaire game. Mirage hoort bij het binnenkort te verschijnen Assassin’s Creed Mirage, een nieuw deel in de Assassin’s Creed-serie, die gamers wereldwijd al dik 15 jaar in zijn greep houdt. Frontman en componist Ryan Tedder, die de ene hit na de andere hit voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten schrijft, schreef de tekst en verwerkte de originele soundtrack van de game in het nummer. Je hoort ook de Saoedische artiest Mishaal Tamer, die wat Arabische invloeden met zich meebrengt. “De meeste mensen weten dit niet van mij, maar mijn band en ik zijn gamers,” zo laat Ryan weten. “Ik ben vanaf het begin een grote fan van Assassin's Creed . Nadat ik uitgebreid door het Midden-Oosten had getoerd, wilde ik de geest van die regio vastleggen en de locatie van het spel zo veel mogelijk sonisch weerspiegelen.”

REAL LOVE – Martin Garrix & Lloyiso
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar op 25 februari van dit jaar stond Martin Garrix voor het laatst in de Top 40. Hero (met Jvke) kwam in 11 weken tot de 21e plek in de lijst. Daarna werd het wat stiller wat nieuwe muziek betreft. Nummers als Hurricane (met Sentinel en Bonn) en Cocoon (met 070 Shake en Space Ducks) deden nauwelijks iets in ons land. Tijd dus voor een nieuw hitbommetje en dat moet nu Real Love zijn. Dat is een samenwerking met de talentvolle Zuid-Afrikaanse zanger en producer Lloyiso. Hij brak al op 16-jarige leeftijd in zijn eigen land door, door als vijfde te eindigen in South African Idol, de Zuid-Afrikaanse versie van Idols. In 2021 was hij de eerste artiest uit zijn land die werd getekend bij Republic Records, dankzij zijn covers op TikTok en Facebook. Sindsdien bracht hij tracks uit als Seasons, Wjat I Would Say en Let Me Love You Now.

TUSSENDOOR – Acda en De Munnik
Met Morgen Wordt Fantastisch en hun uitverkochte shows in de Ziggo Dome maakten Acda en De Munnik dit jaar een knallende comeback. En die smaakte naar meer, dus verschijnt er op 26 oktober een gloednieuw album, AEDM, en is er nu een nieuwe single: Tussendoor. In de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic vertelde Thomas, die de tekst schreef: “Ik heb van die scrapbooks, waar ik ideeën in verzamel of gewoon papiertjes uit het vliegtuig of alles wat me maar kan inspireren en in alle 27 boeken had nog nooit een zin op de voorkant gestaan. Ik was nog niet toe aan een nieuw boek, maar ik had het veel te druk en schreef op de voorkant ‘Mijn leven moet er altijd tussendoor'. Dus wat ik eigenlijk wil doen, moet er altijd tussendoor."

"Het duurde heel lang voor ik een nieuw lied nodig had, want ik had ook veel te veel te doen om zelfs dit lied te schrijven. En toen ik het eenmaal geschreven had, toen klonk tussendoor wel erg lekker in het refrein. Dus toen moest ik het afschrijven. Op een ochtend werd ik wakker en hadden Paul en Arno (Krabman, red,) het refrein veranderd, want dat vonden ze mooier. Nou, daar was ik niet zo van gediend. Dus ik liep te vloeken en zei: dat doen we dit nummer niet, fuck off. En toen dacht ik thuis: het is eigenlijk wel mooi. En toen verzon ik een oplossing: twee mensen die door elkaar heen gaan zingen. Die komen er dus ook nog eens tussendoor. Er zit door de jonge producers ook nog een soort jaren 80-sound in, die wij nooit gehad hebben, want we zijn in de jaren 90 begonnen. De gitaarsolo lijkt op werk van Talk Talk.”

JUNGLE – Alok x The Chainsmokers x Mae Stephens
Onlangs schreven we nog over de nieuwe single van The Chainsmokers, Summertime Friends. Die track doet nog vrij weinig in Nederland, maar Andrew Taggert en Alex Pall zitten niet stil. Ze komen gewoon weer met een nieuwe track en deze keer zijn ze te gast op Jungle, een samenwerking met Alok en Mae Stephens. De Braziliaanse dj en producer scoorde in meer dan een jaar tijd vier Top 40-hits op een rij, via Deep Down (met Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull), All By Myself (met Sigala en Ellie Goulding), Work With My Love (met James Arthur) en Car Keys (Ayla) met Ava Max. Waar hij in verschillende van die hits gebruikmaakt van een sample uit eerdere Top 40-hits, gaat hij nu terug naar de eurodance-sound van de jaren 90. En laat dat nou net de sound zijn waarmee Calvin Harris nu ook succes heeft. Het pianodeuntje komt een beetje in de buurt van het werk van Robert Miles en zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken, zonder dat je het direct ergens aan kunt linken. De zang op Jungle is afkomstig van het 20-jarige, Britse TikTok-fenomeen Mae Stephens, die eerder dit jaar in de Tipparade stond met If We Ever Broke Up. In de UK kwam die track tot de dertiende plek, terwijl in Ierland de achtste plek werd gehaald.

EIGEN SCHULD – Metejoor
Met Wat Wil Je Van Mij (met Hannah Mae) stond Metejoor afgelopen jaar maar liefst 27 weken in de Nederlandse Top 40. Het leverde hem net geen nummer 1-hit op, want Flowers van Miley Cyrus gooide roet in het eten. Toch was de doorbraak van Joris Van Rossem, zoals hij echt heet, wel een feit. Met 7 top 10-hits in de Belgische Ultratop 50 en volle concertarena’s staat er in zijn thuisland al geen maat meer op hem. Laat Ons Een Bloem, afkomstig uit de Vlaamse versie van Beste Zangers, Liefde Voor Muziek, was deze zomer niet van de radio af te slaan bij onze zuiderburen. Eigen Schuld is de opvolger en die werd mede geschreven door Haris. De Nederlandse Companions tekenden weer voor de productie. Het nummer gaat over de naweeën van een verbroken relatie: heb je alles gedaan om hem of haar te laten blijven? Of was jij het die de ander in de steek liet?

Ook deze tracks moet je horen
Felix Jaehn scoorde onlangs nog een Top 40-hit met All For Love (met Sandro Cavazza) en werkt nu op Past Life samen met Jonas Blue. Troye Sivan heeft een opvolger klaarstaan voor zijn hit Rush. Op Got Me Started zingt hij over een man die hem in vuur en vlam zet en die wel met hem mee naar huis mag. In de video laat de charismatische zanger opnieuw weinig aan de verbeelding over. David Kushner brak dit jaar door via Daylight. Dead Man, zijn nieuwste, is opnieuw een stemmig nummer dat wel uitstekend bij de herfst past.

Dotan schreef Diamonds In My Chest tijdens een roadtrip door de Californische woestijn. Volgens hem bracht de single hem terug naar zijn muzikale roots. Daarbij koos hij ervoor om het nummer niet plat te produceren, maar juist om de oneffenheden te laten zitten. Het levert een rauw en puur geluid op. Kylie Minogue komt tot slot met een track die ‘gay anthem’ Padam Padam moet opvolgen. Met haar bekende mix van dance en pop is haar sound misschien niet vernieuwend, maar wel weer helemaal up to date.

PAST LIFE – Felix Jaehn & Jonas Blue

GOT ME STARTED – Troye Sivan

DEAD MAN – David Kushner

DIAMONDS IN MY CHEST – Dotan

HOLD ON TO NOW – Kylie Minogue

Wil je meer nieuwe releases checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(22/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist