Burenruzie Robbie Williams duurt voort

- Nieuws

 Led Zeppelin Robbie Williams Jimmy Page
Robbie Williams

Nog steeds is er een enorm wantrouwen bij Jimmy Page die op 13 meter afstand van Robbie Williams woont.

Robbie Williams kocht de woning naast de Led Zeppelin-gitarist in 2013 voor 20 miljoen euro en heeft grootse verbouwingsplannen. Eerder al stak Page een stokje voor die plannen uit vrees voor schade aan zijn woning waar hij sinds 1972 woont. Robbie wil onder zijn huis een sportzaal en zwembad bouwen.

Page claimt dat trillingen onherstelbare schade aan zijn woning zullen veroorzaken: "Mijn huis werd ontworpen door William Burges, één van de grootste architecten van de 19e eeuw en het bevat originele en kwetsbare materialen die onvervangbaar zijn”, zo zei hij tegen de commissie. Woordvoerders van Robbie Williams lieten weten dat er met grote zorg en regels gebouwd zal worden en dat ieder effect op omringende eigendommen te verwaarlozen zal zijn. “Ik herken de gevoeligheden van omringende eigendommen en de zorgen van buren. Het ontwerp en de werkwijze moeten problemen voor omringende panden voorkomen”, zo liet de zanger weten via een brief aan de raad.

Na afloop van de zitting toonde Page zich gelukkig met de bijeenkomst en de overwegingen van de raad die besloot dat Williams met verdere zekerheden moet komen: “Er zijn veel dingen gezegd die ik echt bemoedigend vind”, aldus de 74-jarige Page.

(Foto: BSR Agency)