Artiestafbeelding Led Zeppelin

Led Zeppelin

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://www.ledzeppelin.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  32 weken in Top 40
  •  626 punten
  •  #1193 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Deze uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige rockband werd opgericht in 1968 door gitarist Jimmy Page. De andere leden bestonden uit zanger Robert Plant, bassist en toetsenist John Paul Jones en drummer John Bonham.


Wegens contractuele verplichtingen van de groep onder de naam The Yardbirds, waar Page als enige overgebleven lid was, moesten er nog een aantal optredens gedaan worden. Met de samenstelling zoals later Led Zeppelin werd gevormd werden deze optredens verzorgd.

De naam van de band ontstond door een opmerking van Keith Moon, drummer van The Who. Hij zei dat deze nieuwe band het niet zou gaan halen. “Would go down like a lead balloon”. Vanaf dat moment gaan ze verder onder de naam Led Zeppelin.
De eerste 4 albums van Led Zeppelin kregen de naam Led Zeppelin t/m Led Zeppelin IV. Op het laatste album, Led Zeppelin IV, is de klassieker Stairway To Heaven te vinden, die echter nooit als single is uitgebracht.

Op 25 september 1980 overlijdt drummer Bonham. Eind 1980 hield Led Zeppelin op met bestaan. Ze hebben nadien nog een aantal keer wat optredens gegeven o.a. Live Aid en bij het 25-jarig bestaan van hun platenmaatschappij. De zoon van Bonham nam daar de drumpartij voor zijn rekening.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook