Coverafbeelding Maywood - Show Me The Way To Paradise
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1983

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

Slow down, you run too fast.
I need some time to forget the past.
Chances I had a few,
but baby, nothing can compare with you.
Bet you ten to one we'll survive.
You are my treasure for life.

Show me the way to paradise.
Give it all you got.
I know you got a lot.
Don't hesitate and throw the dice.
Maybe we will see
what's our destiny.

Hold on anxiously.
I wanna find my own identity.
Problems I had a few.
They say you'll get what is coming to you.
Bet you ten to one we'll survive.
You are my treasure for life

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel Show Me The Way To Paradise
Lengte 3:05
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 B-kant
Titel Un Poquito Más De Amor
Lengte 3:43
Componist(en) A. May, C. Toro
Producer(s) Pim Koopman
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-1270507
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Het Beste Van Maywood (Neerlands Beste)


Positieverloop