Coverafbeelding Maywood - You Treated Me Wrong
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   32 piekpositie
  •   18 punten
  •   1979

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

[Verse]
Well, it happened on a day in July.
It was hot, no, the birds wouldn't fly.
I was sitting on a bench in the park.
Yes, I had to get up early with the lark.
And then suddenly you passed my way.
Didn't know what to do, what to say.
I just had to fall in love, it was a miracle to me.
But it turned out differently.

[Chorus]
You treated me wrong, you treated me bad.
The things that you did, I'll never forget.
You just had to take what's in your hand.
You thought that your wish would be my command.

[Verse]
It was Mama who said: "No, don't cry,
forget him, please give it a try.
You are young, you're looking pretty, so what's wrong?
Oh, I'm sure a decent man will come along".
But that's not the reason why I weep.
Why I'm sad, why I can't get my sleep.
I've been fooled around, been cheated.
What's an awful thing to do,
and it's all because of you.

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel You Treated Me Wrong
Lengte 2:58
Componist(en) Alice May
Producer(s) Pim Koopman
Engineer(s) Michael Beekman
 B-kant
Titel I Can't Let You Go Now
Lengte 3:06
Componist(en) Alice May
Producer(s) Pim Koopman
Engineer(s) Michael Beekman
 
Platenlabel Bovema-Negram
Catalogusnr 1A 006-26324
Album Maywood


Positieverloop