Coverafbeelding Maywood - Getaway
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   11 piekpositie
  •   125 punten
  •   1982

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

I leave a note to say that I'm sorry.
I have to go, it's better you see.
It's the right time, it's the nighttime.
I took some things I need for my journey.
Don't trouble too much, I'd rather be free.
It's the right time, it's the nighttime.

Out in the night I go like an angel.
I wanna run as hard as fast as I can.
And in the morning I reach the highway,
riding along with one of those highwaymen.
Get away, no one will notice my escape, gotta get away.
Get away, no one will miss me, it's okay, gotta get away.
Get away, no one will notice my escape, gotta get away.

I've got a friend in North Carolina.
I know a girl who lives in L.A.
It's the right time, it's the nighttime.
Believe me, I call as soon as I get there.
Can't hold me back, 'cause I'm on my way.
It's the right time, it's the nighttime.

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel Getaway
Lengte 3:37
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 B-kant
Titel What A World
Lengte 3:46
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-26800
Album Colour My Rainbow

Positieverloop