Coverafbeelding Maywood - Distant Love
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   15 piekpositie
  •   109 punten
  •   1981

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

I liked the sound of your voice,
but did I make the right choice by choosing you?
I guess I was wrong,
but by the time I was gone
I felt so sad, so blue.
We went together through stormy weather
and when there was plenty of sun.
We drove away at the end of the day.
We were tired of having fun.

Distant love, how could I be mistaken by you.
Distant love, I was wrong in my point of view.
Finally saw what was going on,
but I did what I had to do.
Distant love, how could I be mistaken by you.

You said you would write,
you said it the night we had to part.
I trusted you then, but again and again
you broke my heart.
I will live on with the memory so strong,
but so hard to hide.

I try to forget we ever met,
but it hurts deep inside.

Distant love, how could I be mistaken by you.
Distant love, I was wrong in my point of view.
Finally saw what was going on,
but I did what I had to do.
Distant love, how could I be mistaken by you.

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel Distant Love
Lengte 3:18
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 B-kant
Titel I'm In Love For The Very First Time
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A 006-26633
Album Different Worlds


Positieverloop