Coverafbeelding Maywood - Lonely Nights
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1985

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

Will you come to me in silence.
Oh, I wish you came today.
It’s the magic all around you
that makes me feel this way.
While I’m looking out the window,
there’s no telling why.
You’re just a reflection,
an image passing by.

When I wake up in the morning,
there’s your picture on the wall.
When I walk the stairs I imagine
you’re waiting in the hall.
How can I go on without you?
Life just wouldn’t be the same.
And in my dreams
I’m calling out your name.

You know, these lonely nights can really bring me down.
How can I go on living when I know you’re not around?
You see, these lonely hours without you by my side.
I can’t stand the feeling of another lonely night.

Can I hold you for a second,
feel the beating of your heart?
You’re my dream, my inspiration,
my special work of art.
As I walk the street I wonder,
what am I suppose to do?
Why don’t you come back?
I’ll be waiting here for you.

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel Lonely Nights
Lengte 4:03
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopmans
 B-kant
Titel You
Lengte 3:42
Componist(en) Alice May
Producer(s) Pim Koopmans
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 884 124-7
Album Beside You

Positieverloop