Coverafbeelding Maywood - Ask For Tina
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1983

Artiestinformatie

Land   Nederland

Popduo dat bestond uit de zussen Alice May en Caren Wood (echte namen: Alie (Aaltje) en Doetie (Doetje) de Vries) uit het Friese Uitwellingerga. De zusjes De Vries begonnen al op jonge leeftijd met zingen. Samen maakten ze vanaf de begin jaren 70 deel uit van diverse groepen, waarvan De Karina's in 1974 de eerste was.

Vanaf 1979 besloten de zusjes verder te gaan onder de naam Maywood. Het Engelstalige repertoire werd geschreven door Alice en bestond uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie lag in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman, die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zette. De tweede single You treated me wrong werd in 1979 Maywoods eerste hit. Hoewel het geen hoge notering kreeg in de hitlijsten, markeerde het wel de doorbraak voor het duo en tevens het begin van een uiterst succesvolle periode. Er volgden al gauw grotere hits, waarvan het nummer Late at night in 1980 een nummer 1-hit werd in de Top 40 waarna nog diverse hits volgden.

Halverwege de jaren 80 nam het succes af. Uitgebrachte singles verkochten nauwelijks nog en bleven steken in de tipparade. Desondanks werd Maywood in 1990 namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Zagreb gestuurd. Het door Alice May geschreven nummer Ik wil alles met je delen moest Nederland op het liedjesfestijn eindelijk weer eens een topnotering opleveren. Helaas verliep de uitvoering op het moment suprême niet geheel vlekkeloos. Maywood eindigde uiteindelijk met slechts 25 punten op een 15e plek.

Begin jaren negentig werden er nog enkele geflopte singles uitgebracht maar in 1995 ging Maywood definitief uit elkaar. Alice May en Caren Wood begonnen afzonderlijk van elkaar een solocarrière, echter allebei zonder succes. In 1997 leek het er even op dat de zussen weer bij elkaar zouden komen, maar zo ver bleek het uiteindelijk niet te komen.

Diverse keren leek het erop dat de zussen weer samen zouden gaan optreden. In 2013 werd bekendgemaakt dat Maywood weer bij elkaar kwam voor de Lekker-concerten van Gerard Joling. Een jaar later kregen de zussen echter weer ruzie en eindigde de korte samenwerking.


Songtekst

The first time I saw you and all those little children
there were quite a few
I never saw a thing like that, oh yes it's true
What kind of magic turned me on?
I wanna know them all
I wanna have a picture hanging on the wall
So we could always see
how great this life can be

Ask for Tina, Juan or Malu
and they know exactly what to do
I can asure you they take you away to dreamland every day
Life is so pleasant wherever you go
I can't explain and I don't wanna know
Smiling faces, the deep blue sea, it's for free

I wanna be with you
I wanna know just every little thing you do
I know for sure that you would never make me blue
please have patience with me
Fascinating land
you made me open my eyes, made me understand
Don't have to be alone
I found myself a home

Songinformatie

ArtiestMaywood
 A-kant
Titel Ask For Tina
Lengte 3:13
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 B-kant
Titel Circumstance
Lengte 3:44
Componist(en) A. May
Producer(s) Pim Koopman
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 1A006-26918
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Colour My Rainbow

Positieverloop