Jarig: Rita Ora | Record voor meeste Top 10-hits

- Jarig

 Rita Ora
Rita Ora 2018

Hoera, Rita Ora is jarig! De Britse zangeres, die in 2012 doorbrak met de hit Hot Right Now, is vandaag 28 jaar geworden.

Rita Ora heeft inmiddels een flink rijtje Top 40-hits op haar naam staan. Haar grootste succes boekte ze met de track Anywhere, die in 2017 de zevende plek aantikte. Vorige week kwam na zes jaar het tweede album van de zangeres uit: Phoenix.

Check hieronder de highlights uit Rita's carrière. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Rita Ora.


Jeugd Rita Ora
Rita Ora werd geboren in Kosovo. Al snel verhuisde ze met haar familie naar Engeland, waar ze op jonge leeftijd begon met acteren.

Eerste Top 40-hit
Via een samenwerking met Craig David in 2007 rolde Rita Ora de muziekbusiness in. De zangeres stortte zich op haar debuutalbum. In 2011 scoorde ze in samenwerking met DJ Fresh haar eerste Top 40-hit: Hot Right Now.

Debuutalbum Rita Ora
In augustus 2012 kwam Rita’s debuutalbum uit: Ora. Hierop staan onder andere de Top 40-hits Hot Right Now en How We Do (Party). Een halfjaar later startte de Radioactive Tour.

View this post on Instagram

Radioactive!!!!! Official cover! 10.02.13

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Samenwerkingen Rita Ora
In 2013 dook Rita Ora opnieuw de studio in. Ze werkte onder andere aan het nummer I Will Never Let You Down (geproduceerd door Calvin Harris) en haar derde Top 40-hit Black Widow, samen met Iggy Azalea.

Rita Ora in Fifty Shades of Grey
In 2015 verruilde Rita het podium voor het witte doek: ze had haar acteerdebuut in de film 50 Shades of Grey. Ook in de deel twee en drie van de triologie is Rita te zien.

Lonely Together met Avicii
Dezelfde jaar werkte Rita Ora met veel artiesten samen: Charli XCX (Doing It), Sigma (Coming Home) en Avicii (Lonely Together). Voor die laatste track sleepte de zangeres in 2018 een MTV Award binnen.

Record meeste Top 10-hits
2018 is een lekker jaar voor Rita. Ze bracht de Top 40-hit Girls uit (samen met Bebe Rexha, Cardi B en Charli XCX), maakte met Liam Payne de titelsong van de film Fifty Shades Freed én vestigde een record voor meeste Top 10-hits voor een Britse zangeres. De ultieme kers op de taart: haar tweede album Phoenix, dat zes jaar na haar debuutalbum verscheen.

Rita Ora viert haar verjaardag samen met San Holo, Natasha Bedingfield en DJ Khaled. Toen Rita werd geboren stond Maria McKee met het nummer Show Me Heaven op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Rita Ora – Anywhere (2017, 24 weken)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!