Nieuws
Tipparade

Loreen komt met opvolger Tattoo

Loreen komt met opvolger Tattoo
Loreen  Davina Michelle  Ed Sheeran  Alessio  Sluwe Ollie  Tujamo  Azteck  Inna  James Hype  Kim Petras  Lucas & Steve  Conor Byrne  Nick Schilder  Ofenbach  Norma Jean Martine  Son Mieux  Robin Schulz  Rita Ora  Tiago PZK 

Davina Michelle staat voor de tweede week op een rij op nummer 1 met Dating The Devil. Gaat ze de Top 40 nog halen?

De top 3 van de Tipparade ziet er deze week hetzelfde uit als die van vorig week. In de rest van de top 10 gebeurt er verder ook weinig spannends, met uitzondering van de nieuwste van Ed Sheeran: American Town gaat van 16 naar 6. Net buiten de top 10 vinden we één van de twee snelste stijgers terug. Het zijn Alessio en Sluwe Ollie (Loco Loco, van 24 naar 11) en Tujamo, Azteck en Inna (Freak, van 28 naar 15) die de eer deze week moeten delen. Ook Drums van James Hype en Kim Petras doet het lekker, zij schuiven op van 30 naar 19.

25 (--) WHAT WE KNOW – Lucas & Steve feat. Conor Byrne
Nadat Best Of Me (met Philip Strand) eerder dit jaar bleef hangen in de Tipparade, is het Limburgse dj-duo Lucas & Steve terug met een nieuwe single. Dit keer werken ze samen met de Ierse muzikant Conor Byrne. Hij schreef in april nog mee aan Can’t Forget You, een nummer van James Carter, Ofenbach en James Blunt. Nu verzorgt hij de vocals op What We Know, een track die zo te horen is geïnspireerd op Lay Low van Tiësto.

26 (--) REALIZE – Nick Schilder
Wie dacht dat Nick Schilder na Nick & Simon vrolijk verder ging met het maken van Nederlandstalige tracks, kwam dit jaar bedrogen uit. Shatterproof, de eerste solohit van de zanger, was Engelstalig en leunde zelfs tegen lome dance aan. Op Realize gaat de Volendammer door op hetzelfde pad en hij doet er zelfs nog een schepje bovenop: het is een uptempo nummer, dat mede is geschreven door Matt Simons. Het gaat over de naweeën van een verbroken relatie, waarbij de zanger hoopt dat de ander in de spiegel kijkt en zich realiseert wat voor moois er is weggegooid en hoe mooi het allemaal had kunnen zijn.

27 (--) OVERDRIVE – Ofenbach feat. Norma Jean Martine
Met Head Shoulders Knees & Toes scoorde Ofenbach in 2020 voor het eerst een Top 40-hit. En wat voor één: de track stond 18 weken in de Lijst der Lijsten en kwam tot nummer 4. Tot nu toe is het nog altijd de grootste hit van César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique. Het is daarom niet verbazingwekkend dat zij in de zoektocht naar een zangeres voor hun nieuwste track, Overdrive, opnieuw uitkwamen bij Norma Jean Martine. Die Amerikaanse is vooral bekend als songwriter. Ze werkte met onder andere Giorgia, Marco Mengoni, Burt Bacharach en Ronan Keating en in 2016 schreef ze mee aan de Italiaanse Songfestivalinzending No Degree Of Separation van Francesca Michielin. De laatste jaren horen we haar vooral op tracks van dj’s en producers. Zo was te horen op I Hope It Hurts van Nicky Romero en op Coming Home van YouNotUs en Shift K3y.

28 (--) TONIGHT – Son Mieux
De tijd dat de muziek van Son Mieux steevast in de Tipparade bleef hangen is definitief voorbij. Nadat Multicolor een enorm hit werd (die vermoedelijk wel uit gaat groeien tot een echte classic, als-ie dat al niet is), was er ook succes voor This Is The Moment en Tell Me More. Nu is daar Tonight, een track die de band in één take opnam in de Thomaskerk in Amsterdam. Son Mieux over de track op Instagram: “Creating this song (and its video) has been one of the most special things we’ve ever done, we can’t wait to share it with all of you”. Dat belooft wat!

29 (--) IS IT LOVE – Loreen
Morgen is het precies 5 maanden geleden dat Loreen met Tattoo de zevende overwinning voor Zweden op het Eurovisiesongfestival binnenhaalde. De hoogste tijd voor een nieuwe single hoor ik je denken, en die is er nu. Op Is It Love werkt de Zweedse zangeres samen met Rami Yacoub, een producer die in het verleden veel samenwerkte met hit producer Max Martin. Laatstgenoemde kun je kennen van hits als …Baby One More Time van Britney Spears, Roar van Katy Perry en Blinding Lights van The Weeknd. Loreen haar laatste studio album dateert van eind 2017.

30 (--) I’LL BE THERE – Robin Schulz x Rita Ora x Tiago Pzk
De tijd dat Rita Ora aan de lopende band hits scoorde, ligt alweer even achter ons. Begin 2022 scoorde ze nog een hitje met Sam Feldt, maar verder flopten haar eigen singles helaas. Wellicht dat het tij kan keren met I’ll Be There, een collab met hit-dj Robin Schulz en Tiago Pzk. Tiago Uriel Pacheco Lezcano, ofwel Tiago Pzk, is een Argentijnse zanger en rapper die in Zuid-Amerika aan de lopende band hits scoort. Kan hij nu de brug naar Europa maken?

(12/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy