Nieuws
Top 40 Releases

Calvin Harris en Rag'n'Bone Man werken weer samen

Calvin Harris en Rag'n'Bone Man werken weer samen
Calvin Harris  Rag'n'Bone Man  Dua Lipa  Beyoncé  Martin Garrix  Third Party  Karol G  Tiësto  Gryffin  Rita Ora  Conor Maynard  Iann Dior  Kris Kross Amsterdam  Donnie  Tino Martin  André Hazes  Mark Ambor  Ilse DeLange  Jason Derulo  David Guetta  Ariana Grande  Mariah Carey  Nick Schilder 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Calvin Harris en Rag‘n’Bone Man, Dua Lipa, Beyoncé, Karol G en Tiësto en Jason Derulo en David Guetta.

LOVERS IN A PAST LIFE – Calvin Harris with Rag‘n’Bone Man
Vijf jaar geleden werkten Calvin Harris en Rag‘n’Bone Man samen op Giant. De track werd Alarmschijf en stond in 2019 21 weken in de Nederlandse Top 40. Als Het Avond Is van Suzan & Freek, IJskoud van Nielson en Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan Tabitha en Bizzey waren destijds te sterk en daardoor lag de piek op nummer 4. Blijkbaar is de samenwerking zo goed bevallen, dat de twee Britten elkaar nu opnieuw hebben gevonden. Lovers In A Past Life tapt uit een heel ander vaatje dan Giant. Waar die laatste meer ging over (het krijgen van) zelfvertrouwen, gaat die eerste over een voorbestemde liefde. Je voelt je zo aangetrokken tot iemand, dat je bedenkt dat je elkaar misschien al hebt gekend in een vorig leven. En niet alleen als vrienden…

TRAINING SEASON – Dua Lipa
Soms komt bij artiesten de inspiratie voor een nieuwe track uit de lucht vallen. Zo ook bij Dua Lipa. Training Season ontstond na een reeks slechte dates. “De laatste was echt de druppel,” zo laat de zangeres weten in een statement. “De volgende ochtend kwam ik aan bij de studio en Caroline (Ailin) en Tobias (Jesso Jr.) vroegen me hoe het allemaal was gegaan. Ik verklaarde meteen: 'Training Season is over!’ We schoten in de lach en vanaf daar kwam het allemaal snel samen. En hoewel het duidelijk om het gevoel gaat dat je er helemaal klaar mee bent om mensen, mannen in dit specifieke geval, te vertellen hoe je op de juiste manier met je moet daten, gaat het ook over het feit dat mijn trainingsseizoen voorbij is en dat ik met elke ervaring groei. Ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd, helder en krachtig gevoeld.” Qua sound houdt ze vast aan haar eerdere successen: een stevige discobeat, die uitmondt in Oosterse geluiden.

TEXAS HOLD ‘EM – Beyoncé
Beyoncé pakt het anders aan dan Dua Lipa. Zij gaat in tegenstelling tot haar voorgaande werk een hele andere kant op. Pak je cowboyhoed er maar bij, want Queen Bee waagt zich aan country. Dat genre is in Europa wat minder populair, maar in de Verenigde Staten is de populariteit waar mogelijk alleen maar toegenomen. Helaas geldt dat niet voor Texas Hold ‘Em. Na de première tijdens de Super Bowl-finale lieten de grote countrystations in de VS de track grotendeels links liggen. Ze zouden het te weinig country vinden. Terwijl dat genre juist ontstond binnen de zwarte gemeenschap. De hoop is nu dat Beyoncé met Texas Hold ‘Em de rol en het belang van zwarte countrymuzikanten kan benadrukken. Het nummer is samen met 16 Carriages een voorloper van het album Act II dat in maart verschijnt.

CARRY YOU – Martin Garrix & Third Party feat. Oaks & Declan J Donovan
Tot en met 2021 leek het ene Garrix-nummer na het andere de Top 40 te betreden, maar de laatste jaren doet de Nederlandse dj en producer het wat rustiger aan qua hitmuziek. Via Hero (met Jvke), dat al in december 2022 in de lijst stond, pakte hij vorig jaar toch nog een hit mee. 2024 luidde hij in vanaf de Erasmusbrug tijdens het Nationale Vuurwerk, maar daarna leek het weer stil te worden. Niets is minder waar, want nu is er Carry You, een samenwerking met het Britse dj-duo Third Party, bestaande uit Jonnie Macaire en Harry Bass, Oaks en de Britse singer-songwriter Declan J Donovan. Het is zijn krachtige stem die Carry You tot een onweerstaanbare track maakt.

CONTIGO – Karol G with Tiësto
We overdrijven niet als we zeggen dat Tiësto met iedereen kan samenwerken. Of dat nu met een rockzanger als Christian Burns is of met Ava Max: hij weet er altijd weer een hitgevoelige track uit te slepen. Deze keer is het Karol G, die met de Nederlander de binnenkant van een studio ging bekijken. En dat is niet voor de eerste keer, want in 2021 scoorden ze al met Don’t Be Shy. Die hit kwam niet verder dan de zestiende plek, maar stond wel 14 weken genoteerd. Je kunt Karol, die eigenlijk Carolina Navarro heet, ook kennen van China (met Anuel AA, Daddy Yankee, Ozuna en J Balvin) en haar grootste Top 40-hit in Nederland, X (met Jonas Brothers). Onlangs won de zangeres nog een Grammy voor het beste urban-album.

Ook deze tracks moet je checken
De releaseradar sloeg deze week bijna op tilt, want het aantal releases is deze week fors. Gryffin maakte een catchy track met Rita Ora, Conor Maynard schittert op Maybe I en Iann Dior steekt maar wat graag zijn huis in de fik, Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin steken opnieuw een Hazes-klassieker in een nieuw jasje en Mark Ambor heeft de opvolger voor zijn huidige Top 40-hit Good To Be klaarstaan. Jason Derulo riep de hulp in van David Guetta, Ariana Grande die van Mariah Carey en Nick Schilder proost met een glas tequila.

LAST OF US – Gryffin feat. Rita Ora

MAYBE I – Conor Maynard

HOUSE ON FIRE – Iann Dior

ZOMER IN M’N BOL – Kris Kross Amsterdam x Donnie x Tino Martin ft. André Hazes

BELONG TOGETHER – Mark Ambor

TAINTED – Ilse Delange

DOWN – Jason Derulo x David Guetta

YES, AND? – Ariana Grande with Mariah Carey

TEQUILA – Nick Schilder

Wil je nog meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(16/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Cyril - Stumblin' In
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dua Lipa - Houdini
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Rondé - Undecided
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Frenna - Pretty Girls
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Antoon - Blindelings
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Son Mieux - Tonight