Nieuws
Worldwide Club 20

Joel Corry pakt 14e clubhit

Joel Corry pakt 14e clubhit
Calvin Harris  Sam Smith  Joel Corry  MK  Rita Ora 

Ook deze week weten Sam Smith en Calvin Harris de eerste plek van de Worldwide Club 20 te bezetten met Desire.

Voor Calvin Harris is het inmiddels zijn 40e week in de Worldwide Club 20 als we al zijn vijf hits bij elkaar optellen. Dat is geen enorme prestatie als je weet dat David Guetta inmiddels al 152 weken in de lijst heeft gestaan. 16 andere acts stonden langer in de lijst. Wat wel bijzonder is dat is het aantal weken dat de Britse dj en producer op nummer 1 heeft gestaan. Deze week noteert Harris zijn 16e week op nummer 1 en daar moet hij alleen in David Guetta zijn meerdere erkennen die inmiddels 24 weken op nummer 1 stond. Desire staat deze week voor de vierde keer op de eerste plaats. Voor Harris is het sowieso een feestweek nadat hij afgelopen zaterdag, zo meldt althans People Magazine, aan Vick Hope, zijn ja-woord zou hebben gegeven.

Afgelopen week kwamen Cassö, Raye en D-Block aanstormen met een aanval op Calvin Harris en Sam Smith. Prada klom toen elf plaatsen maar blijft nu staan op diezelfde tweede plaats. Adore U van Fred Again en Obongjayar klimt een plaatsje naar nummer 3.

De snelste stijger in de lijst van deze week komt op naam van Mochakk. De track blaast nieuw leven in Dreamin’, het nummer dat Loleatta Holloway in 1977 opnam en tot een heuse clubclassic maakte. Mochakk zet zich met deze release nog nadrukkelijker op de kaart en de 23-jarige dj uit Brazilië is door de BBC inmiddels al uitgeroepen tot een belofte voor de toekomst.

Ook voor Joel Corry deze week een hoogtepuntje in de Worldwide Club 20. Deze week komt hij de lijst binnen met Drinkin’, zijn 14e notering in de lijst. Een prestatie die hij deze week deelt met een andere grootheid die ook binnen weet te komen in de lijst: John Summit. Beide heren delen de tweede plek qua artiesten met de meeste noteringen in de lijst. David Guetta heeft net wat meer noten op zijn ‘zang’ want de Fransman, deze week trouwens niet in de lijst, heeft al 25 Worldwide Club 20-hits op zijn naam. Voor Joel Corry is dit zijn 100e week in de lijst nu Drinkin’, op nummer 8, de hoogste binnenkomer is. De track is een samenwerking met MK en Rita Ora. MK staat deze week zelfs ‘back-to-back’ in de lijst want op nummer 9 zien we Marc Kinchen ook met Asking. Die track, die twee weken op nummer 2 stond, beweegt in de achtste week wel naar beneden.

John Summit pakt deze week dus ook zijn 14e clubhit met Fade Out. De track is de laatste release op zijn Off The Grid-label. Summit werd op zijn vingers getikt door Off The Grid Campout omdat hij geen toestemming zou hebben de naam te mogen gebruiken. Bijzonder, want het label van Summit bestaat al een tijdje. Toch heeft hij nu besloten het label te laten voor wat het is. Nog één keer verschijnt er een rammer van jewelste op het label via Fade Out. Met de track introduceert hij ook MKLA in de Worldwide Club 20. Eerder hoorde je haar op tracks van KSHMR (Kids) en Sonny Fodera (Last Thought) maar die bleven buiten de lijst. Michaela Renée Osbourne is afkomstig uit Toronto, Canada en deze week, op nummer 12, voor het eerst in de WWC20.

Stellen we je ook nog even voor aan de derde van drie binnenkomers: This Is The Sound van Low Steppa en Crusy. Low Steppa maakte furore met zijn remix van My Love (van Route 94) dat in 2013 explodeerde op SoundCloud. Zijn eigen label, Simma Black, wist vier jaar later al de 100e release vieren en inmiddels is William Bailey, zoals hij in het dagelijkse leven heet, niet meer weg te denken uit de scene. In de Worldwide Club 20 is hij toe aan zijn derde succes Na Make It Through (#11 in 2021) en de nummer 1-hit Your Dreams (uit 2022). Het is niet de eerste keer dat hij samenwerkt met Crusy. Zo verscheen eerder dit jaar BFG dat toen nog wat te kort kwam voor een plek in de Worldwide Club 20. Nu niet want de twee komen de lijst binnen op nummer 18.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) DESIRE- Joel Corry & Sam Smith

8 (--) DRINKIN'- Joel Corry, MK x Rita Ora

12 (--) FADE OUT- John Summit ft. MKLA

18 (--) THIS IS THE SOUND- Low Steppa & Crusy

(17/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating