Jarig: Jason Derulo

- Jarig

 Jason Derulo
Jason Durulo 2018

Talk dirty to me! Jason Derulo, die vandaag 29 kaarsjes uitblaast, scoorde met dit nummer zijn grootste Top 40-hit. 

De zanger wordt in Florida geboren als Jason Joel Desrouleaux. Kleine Jason blijkt een echt natuurtalent: op zijn vijfde geeft hij zijn eerste optreden en drie jaar later schrijft hij het nummer Crush On You. Op twaalfjarige leeftijd ontmoet hij al zijn latere manager Frank Harris. Als tiener doet Jason er nog een schepje bovenop. Voor hem geen standaard zangopleiding, maar een studie opera, theater én ballet.

Debuutalbum Jason Derulo
In 2007 geeft Jason een kickstart aan zijn zangcarrière met de debuutsingle Bossy. Niet veel later sleept hij een platencontract binnen, waarmee hij in 2010 zijn eerste album Jason Derulo uitbrengt. Als voorproefje op zijn debuutplaat releast Jason twee singles: Whatcha Say en In My Head. En niet zonder succes. Beide nummers veroveren de hitlijsten, met een keurige 12e en 13e plek in de Top 40. 

Hit Talk Dirty
Na zijn debuutalbum brengt Jason Derulo de plaat Future History (2011) uit. In januari 2012 last de zanger zijn optredens af wegens een nekwervelbreuk, waarna hij uiteindelijk besluit zijn complete tournee te cancellen. Eind 2012 is Jason terug: hij is klaar voor een nieuw album. De plaat Tattoos wordt een groot succes, met als klapper zijn hit Talk Dirty. De track schiet wereldwijd de hitlijsten in en eindigt in de Top 40 op een vijfde plek.

Concert in AFAS Live
In de jaren die volgen brengt Jason Derulo nog verschillende albums uit, waaronder Everything is 4 (2015) en Platinum Hits (2016). Ook qua tracks zit hij niet stil. In 2017 bestormt Jason de Top 40 met Swalla, een succesvolle samenwerking met Nicki Minaj en Ty Dolla Sign. Momenteel werkt de zanger aan zijn volgende album: 777. Deze plaat verschijnt in drie delen, met elk zeven nummers. Benieuwd naar zijn nieuwste werk? Op 4 oktober staat Jason in AFAS Live in Amsterdam!

Jason viert zijn verjaardag samen met Liam Gallagher, Leonard Cohen en Faith Hill. Toen Jason werd geboren stond Lil Louis met het nummer French Kiss op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste hit:
Whatcha Say - Jason Derulo (2009, 15 weken)

Grootste hit:
Talk Dirty - Jason Derulo feat. 2 Chainz (2013, 23 weken)

Kleinste hit:
Cheyenne - Jason Derulo (2015, 3 weken)

Laatste hit:
If I'm Lucky - Jason Durulo (2017, 4 weken)

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!