Nieuws
Releases

New Releases: Jason Derulo is blij dat je bent gekomen

New Releases: Jason Derulo is blij dat je bent gekomen
Jason Derulo  Shouse  David Guetta  Niall Horan  R3hab  Sash!  Inna  Stephen Sanchez  Diplo  Davina Michelle  Kevin  Yade Lauren  Coi Leray 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week liggen er nieuwe nummers van onder anderen Jason Derulo, Shouse en David Guetta, Niall Horan en Coi Leray op je te wachten.

GLAD U CAME – Jason Derulo
De laatste keer dat Jason Derulo in de Nederlandse Top 40 stond, stond Easy On Me van Adele op nummer 1 en was Ghost Town van Benson Boone één van de nieuwe binnenkomers. Dit lijkt langer geleden dan het was, want Jasons Acapulco stond op 4 december 2021 voor het laatst genoteerd. Het afgelopen jaar probeerde hij nog een hits te scoren met Slidin’ (met Kodak Black) en Never Let You Go (met Shouse), maar daarmee kwam de Amerikaan niet verder dan de Tipparade. Zijn nieuwste track Glad U Came moet een zomerhit worden en daar heeft de zanger het volste vertrouwen in, zo laat hij weten. "Glad U Came is een prachtig liefdesverhaal over de kracht van het lot. Het is één van mijn meest favoriete tracks. Sommige nummers komen gemakkelijk en op sommige ben je een recordtijd aan het zwoegen.” Volgens Jason is hij in november 2021 begonnen met het nummer en was hij onlangs pas tevreden.

LIVE WITHOUT LOVE – Shouse x David Guetta
Het Australische Shouse, dat bestaat uit de vrienden Edward Service en Jack Madin, probeerde het dus vorig jaar met Jason Derulo, maar ook met een vervolg op een top 5-hit Love Tonight. Ook Won’t Forget You strandde in de Tipparade. Nu is Live Without Love uit, een samenwerking met David Guetta. Hij maakte in 2021 een remix van Love Tonight die op verschillende radiostations te horen was. Live Without Love ontstond in het vliegtuig, nadat Edward en Jack voor een tour afscheid hadden genomen van hun geliefden. Guetta zag er wel wat in en dacht mee over de aankleding van het nummer. Het resultaat is een melancholisch housenummer, dat komende zomer vast veel vakantiegangers met heimwee zal doen verlangen naar thuis.

MELTDOWN – Niall Horan
Dat verlangen naar huis zal Niall Horan ongetwijfeld ook weleens hebben, nu hij in de Verenigde Staten zit voor The Voice. Gelukkig heeft hij weinig tijd om zich te vervelen. Met ex-Alarmschijf Heaven kregen we al een voorproef op het album The Show, dat op 9 juni zal verschijnen. Met een 13e plek in de Top 40 doet het nummer het tot nu toe niet onaardig in de Lijst der Lijsten. Toch komt de Ierse zanger al met een nieuwe single, die hij vorige week al aankondigde. Meltdown gaat volgens Niall ‘over je angstig voelen en in een ‘freaking-out moment’ zijn. Maar diep van binnen weten dat alles goed komt’. Eerder verklaarde Niall al dat The Show een zeer persoonlijk album zal worden. Het zou een weerspiegeling worden van zijn leven de afgelopen jaren.

ROCK MY BODY – R3hab, Inna, Sash!
Voor Rock My Body werkte de Nederlandse dj en producer R3hab samen met twee acts die in het verleden geregeld de Nederlandse Top 40 haalden. Inna stond in totaal 6 keer in de lijst en scoorde haar grootste hit met Hot, dat in 2009 tot de tweede plek kwam. In 2011 stond ze met Sun Is Up voor het laatst in de Enige Echte. Sash!, dat bestaat uit de Duitse producers Sascha Lappessen, Thomas Lüdke en Ralf Kappmeier, kwamen we in 1999 voor het laatst tegen met een remix de Boney M.-klassieker Ma Baker. Ecuador, met Rodriguez, was in 1997 de grootste hit van de danceact, die er tot de achtste plek mee kwam. Deze laatste track werd gebruikt als basis voor Rock My Body.

ONLY GIRL – Stephen Sanchez
Het duurde even, maar begin dit jaar viel Nederland dan eindelijk voor de jaren 50-stem van de 20-jarige Stephen Sanchez. Until I Found You werd enkele jaren geleden al uitgebracht en vorig jaar verscheen de versie met Em Beihold, die nu in de Top 40 staat. Op Only Girl doet de zanger het weer alleen en dat is maar goed ook. Hij probeert in het nummer namelijk een vrouw te versieren, op wie hij zo verliefd is dat hij strompelend door het leven gaat. Één belofte doet hij haar vast: hij zal niet rond gaan rotzooien. Glad? Misschien. Maar wel uiterst effectief.

Ook deze tracks moet je checken
Op Sad In The Summer werkt Diplo samen met de Amerikaanse country singer-songwriter Lily Rose. Dat zorgt voor een bijzondere clash van stijlen. De 26-jarige Carmell Kusters gooide de afgelopen jaren hoge ogen op social media met haar zangkunsten en dat leverde haar een platendeal op. Na 7 Maanden horen we haar nu op Slaaptekort, dat mede is geschreven door Flemming en mede is geproduceerd door Project Money. Zo nu en dan maakt Davina Michelle nog covers en op This Is My Life, waarmee Dame Shirley Bassey in 1979 tot de vierde plek kwam, kreeg ze onlangs erg goede reacties. Kevin en Yade Lauren sloegen de handen ineen voor Trust en Coi Leray brengt na haar samenwerking met David Guetta en Anne-Marie – Baby Don’t Hurt Me – weer een eigen track uit: Bops.

SAD IN THE SUMMER – Diplo feat. Lily Rose

SLAAPTEKORT – Carmell

THIS IS MY LIFE – Davina Michelle

TRUST – Kevin ft. Yade Lauren

BOPS – Coi Leray

Wil je meer nieuwe muziek beluisteren? Check dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(28/04/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me