Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Miley Cyrus brengt opvolger Flowers uit

Tipparade: Miley Cyrus brengt opvolger Flowers uit
Miley Cyrus  Vlins  Laura Yasmin  Young Marco  Coi Leray  Froukje  Maks  Bebe Rexha  Jason Derulo  David Guetta  Lizzy McAlpine  Jax Jones  Calum Scott  Frank Van Etten  Vincent Visser  Jairzinho  Kevin  JoeyAK  Karol G  Shakira  Duncan Laurence  Meghan Trainor  Calvin Harris  Ellie Goulding 

Voor de derde achtereenvolgende week staan Vlins en Laura Yasmin op nummer 1 in de Tipparade met Stemgeluid.

Young Marco (What You Say?) en Coi Leray (Players) maken deze week de top 3 compleet. Achter hen is Froukje nieuw in de top 5 met Als Ik God Was. Op nummer 6 vinden we de hoogste binnenkomer terug: Dyscalculie van Maks. Bebe Rexha (Heart Wants What It Wants, van 13 naar 8) en Jason Derulo & David Guetta (Saturday/Sunday, van 12 naar 10) zijn nieuw bij de bovenste 10. Buiten de top 10 komen we op nummer 13 de snelste stijger van de week tegen: Ceilings van Lizzy McAlpine. Ook Jax Jones en Calum Scott doen het bovengemiddeld goed: Whistle stijgt van 24 naar 15 in de derde week.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

6 (--) DYSCALCULIE – Maks
Max Bolhuis alias Maks is een radio-dj bij de zender SLAM! Naast zijn job bij SLAM! brengt hij ook muziek uit. In 2022 was de single Brandblusser zijn eerste wapenfeit. Nu is er met Dyscalculie een opvolger. De track is deze week de hoogste nieuwe in de Tipparade.

17 (--) JE WILDE ALLEEN MAAR PRADA – Frank van Etten
Frank van Etten is toe aan zijn debuut in de Tipparade. De 41-jarige zanger uit Stadskanaal bracht begin dit jaar zijn single Je Wilde Alleen Maar Prada uit, die nu aan een opmars bezig is. Frank timmert al meer dan 20 jaar aan de weg. Zijn bekendste nummer is ongetwijfeld Leef Als Een Zigeuner, die je nog steeds regelmatig in de kroeg kunt horen. In al die jaren is Frank gegroeid als artiest en doet hij nu met Je Wilde Alleen Maar Prada, een track die zomaar van Tino Martin had kunnen zijn, een serieuze gooi naar zijn eerste hit in de enige echte.


18 (--) WAT IS ER GEBEURD? – Vincent Visser feat. Jairzinho
Vincent Visser is een nieuwe naam in de muziekwereld. Hoe anders is dat als het gaat om Nederlandse films er series. Vincent scoorde zijn eerste filmrol al op 10-jarige leeftijd. Hierna volgden diverse series, waaronder Goede Tijden, Slechte Tijden (waarin hij nog altijd te zien is). Afgelopen jaar bracht hij zijn debuutsingle Hey Meisje uit. Met de track Wat Is Er Gebeurd?, een collab met Jairzinho, staat hij nu voor het eerst in de Tipparade.

21 (--) KIPSTRAAT – Kevin & Joeyak
Joeyak klink je wellicht nog niet zo bekend in de oren, maar de rapper uit Holendrecht scoorde toch 5 jaar geleden al zijn eerste hit in de Lijst der Lijsten: Huts, met The Blockparty, Esko, Mouad Locos, Young Ellens & Chivv, kwam tot nummer 18. Sindsdien stond hij nog 6 keer in de Tipparade, maar zonder Top 40 succes. Met Kipstraat, een duet Kevin, doet hij nu een nieuwe poging.

24 (--) TQG – Karol G & Shakira
Shakira is de laatste tijd veelal in het nieuws geweest omwille van haar gestrande relatie met voetballer Gerard Piqué. Het heeft haar muzikaal gezien geen windeieren gelegd, want sinds de break-up doen haar (latin) songs het enorm goed. Zo verbrak haar vorige single Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 op YouTube het record van meest bekeken latin song in de eerste 24 uur na de première. Waar ze op de laatstgenoemde track al uithaalde naar haar ex, lijkt het erop dat hij het ook op TQG moet ontgelden. Karol G doet hetzelfde voor haar ex-partner Anual AA.

27 (--) SKYBOY – Duncan Laurence
Het zijn drukke tijden voor Duncan de Moor, de echte naam van Duncan Laurence. Vorige week presenteerde hij, samen met zijn verloofde Jordan Garfield en het duo Mia Nicolai en Dion Cooper, nog vol trots de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival en nu is het tijd voor zijn eigen nieuwe single: Skyboy. Het is de opvolger van Electric Life, zijn zesde hit die vorig jaar tot nummer 22 wist te komen in de Top 40. Zowel Electric Life als Skyboy staan op het tweede studio album van Duncan, dat dit jaar zal verschijnen.


28 (--) MOTHER – Meghan Trainor
De Amerikaanse Meghan Trainor scoorde onlangs na 6 jaar eindelijk weer eens een hit. Made You Look kwam tot nummer 13, haar hoogste positie sinds Marvin Gaye met Charlie Puth uit 2015 (#11). De nieuwste single Mother staat op de deluxe edition van haar laatste album Takin’ It Back. Op YouTube deelde ze vorige week nog een preview van het nummer, compleet met sample van Mr. Sandman. Meghan maakte eind januari nog bekend dat ze nog dit jaar ‘mother’ wordt van haar tweede kind.

29 (--) MIRACLE – Calvin Harris & Ellie Goulding
Aan een succesformule moet je niet tornen, dat zullen Calvin Harris en Ellie Goulding waarschijnlijk hebben gedacht toen ze weer met elkaar de studio indoken. Waar er voorheen maar 1 jaar tussen een nieuwe collab zat, hebben we er nu maar liefst 9 jaar op moeten wachten. Na het succes van I Need Your Love (#29 in 2013) en Outside (#7 in 2014) is het dus de hoogste tijd voor opvolger Miracle. Calvin Harris deelde in januari al een foto op Instagram waarop hij met Ellie Goulding in de studio te zien was, met “Back in studio! It’s time for the third installment of our banging song trilogy” als onderschrift. Ellie Goulding liet op haar beurt vorige week een preview van Miracle via Instagram horen, naar eigen zeggen bevat de track “one of the highest choruses I’ve ever done”. Dat belooft wat!

30 (--) RIVER – Miley Cyrus
Als er iemand is die 2023 succesvol van start is gegaan, dan is het Miley Cyrus wel. Haar single Flowers is wereldwijd ingeslagen als een bom en dat is dan nog maar het begin van het tijdperk Endless Summer Vacation, zoals haar achtste studio album heet dat morgen verschijnt. Dit nieuwe album is naar eigen zeggen verdeeld in 2 gedeeltes: tracks die passen bij “AM and PM moods”. Voor elk moment van de dag is er dus een geschikt nummer op terug te vinden. Met de release van Endless Summer Vacation dropt ze, inclusief bijbehorende video, ook gelijk de opvolger van Flowers: River.

(09/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi