Jarig: Halsey

- Jarig

 Halsey
Halsey 2018

Ooit zong Halsey een nummer van Taylor Swift inmiddels kan ze zelf de Afas Live al vullen. Dat de zangeres grote stappen maakt is zeker en dat op 24-jarige leeftijd! 

Ashley Nicolette Frangipane, de echte naam van Halsey heeft al op jonge leeftijd muziek leren maken. Ze begon met viool, cello en akoestische gitaar. Als Halsey als 20-jarige bijna door haar geld heen is, besluit ze van muziek haar werk te maken. Daar hoort natuurlijk ook een artiestennaam bij. Halsey is een referentie naar Halsey Street station, dat in New York een metrostation is. Ook is Halsey af te leiden van haar voornaam, Ashley. In 2014 begon Halsey op te vallen met Ghost, een nummer dat ze op SoundCloud geplaatst had.

Voorprogramma's andere artiesten
In 2014 raakte de carrière van Halsey in een stroomversnelling: ze ontdekt door de Britpop band The Kooks. Datzelfde jaar nog mocht ze voor de band een voorprogramma doen. Het balletje ging al snel rollen en een jaar later stond ze zelfs op South by Southwest, een festival voor nieuw talent. The Kooks waren niet als enige fan van de zangeres, ook de band Imagine Dragons nodigde haar uit voor een support-tour.

Debuutalbum Badlands
In 2014 was Halsey druk op social media: ze bouwde een fanbase op en deelde haar zelfgemaakte muziek. Toen ze in 2015 genoeg fans had verzameld bracht ze een album uit via The Recording Industry Association of America. Haar album Badlands bestaat uit elf nummers, waaronder vier singles en haar eerste nummer Ghost. Ook is ze te horen op The Feeling, een track op het album Purpose van Justin Bieber.Haar grootste hit stond niet op dit album: het nummer Closer uit. dat zij samen met The Chainsmokers in 2016 uitbracht. Met deze track hadden ze een nummer 1-hit te pakken!

Relatie G-Eazy
Vorig jaar maakte de zangeres bekend dat zij een relatie zou hebben met de rapper G-Eazy. De twee namen samen ook het nummer  Him&I dat een groot succes werd. De track stond acht weken in de Top 40 met als piek op nummer 15. Sinds juli zijn de twee weer uit elkaar. https://www.top40.nl/nieuws-halsey-en-g-eazy-uit-elkaar 

Halsey is op dezelfde dag jarig als Raf, Age Kat en Juan Wells. Toen Halsey werd geboren stond Rednex - Cotton Eye Joe op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste/eerste hit:

Closer ft. The Chainsmokers (2016, 24 weken)

Kleinste/laatste hit:

Him & I ft. G-Eazy (2018, 8 weken)

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!