Harry Styles komt dichterbij een Top 40-record

- Hitlijsten

 Harry Styles Flemming La Fuente Calvin Harris Justin Timberlake Halsey Pharrell Williams Rosa Linn
Harry Styles komt dichterbij een Top 40-record

As It Was is de vijfde hit in de Top 40-historie die de hitlijst voor een 15e week weet aan te voeren.

Shape Of You (van Ed Sheeran), Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) en Dance Money (van Tones And I) stonden 15 keer op nummer 1. As It Was van Harry Styles kan zich deze week exact meten met deze voorgangers en heeft nog slechts één hit die langer op nummer 1 stond. One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa pakte in 2018 nog een 16e week als lijstaanvoerder.

Automatisch van Flemming nadert de Britse zanger maar staat deze week voor de derde keer op nummer 2. I Want You van La Fuente klimt een plek naar nummer 3.

Snap scoort beter in de Top 40, dan op het Eurovisiesongfestival
Stay With Me van Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey en Pharrell Williams klimt elf plaatsen naar nummer 27 en is daarmee de snelste stijger in de lijst. Snap van Rosa Linn klimt met negen plaatsen winst naar nummer 18. De Armeense zangeres scoort daarmee een hogere positie in de Top 40 dan haar eindnotering op het Eurovisiesongfestival. Het is voor de elfde keer ooit dat een nummer van het festival in de Top 40 beter weet te presteren.

Één binnenkomer
Deep Down van Alok, Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull is de enige binnenkomer in de Top 40. De zomerse track brengt het geluid van The Bomb (van The Bucketheads) en Gypsy Woman (van Crystal Waters) weer terug in de hitlijst en komt binnen op nummer 31. Lees hier meer over de binnenkomst van Deep Down. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube