Artiestafbeelding G-Eazy

G-Eazy

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 24-05-1989 (34 jaar)

Officiële websitehttp://g-eazy.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  21 weken in Top 40
  •  456 punten
  •  #1681 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Gerald Earl Gillum maakt, als hij studeert aan de Universiteit van New Orleans, al verschillende nummers. Al snel brengt het hem in contact met artiesten als Lil B en The Cataracs en wordt hij lid van het hiphopcollectief The Bay Boyz. Later mag hij de voorprogramma’s verzorgen van Lil Wayne en Snoop Dogg.


Via Myspace wordt zijn mixtape, The Endless Summer, meer dan 400.000 keer aangeklikt. Daarop staat ook zijn remake van Runaround Sue, origineel van Dion DiMucci uit 1961, dat op YouTube meer dan vier miljoen keer wordt bekeken.
In de zomer van 2014 verschijnt zijn debuutalbum These Things Happen, dat op de derde plaats van de Amerikaanse albumlijst weet te komen. 
 
Eind 2015 scoort hij ook met de opvolger, When It’s Dark Out, een succes. Van dat album worden Me, Myself & I (met Bebe Rexha) zijn eerste Top 40-hit en wordt ook You Don’t Know Me (bij ons bekend via Zeg Maar Niets Meer van André Hazes) snel opgepikt. In 2016 werkt de rapper mee aan Make Me, de track waarmee Britney Spears haar rentree maakt. Ook is hij te horen op You & Me van Marc E. Bassy.
 
Voor de soundtrack bij Fast And Furious 8 levert hij in 2017 het nummer Good Life af. Op 15 december verschijnt zijn derde studioalbum, The Beautiful & Damned, met daarop de single Him & I die hij met Halsey maakte. 

In 2020 dropt hij zijn album Everything's Strange Here. In augustus 2021 levert hij samen met Martin Garrix de single Love Runs Out af. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook