Jarig: Dotan

- Jarig

 Dotan
Dotan 2018

Home, Hungry, Shadow: Dotan scoorde hit na hit. Het succes van de zanger was ongekend, totdat hij eerder dit jaar negatief in het nieuws kwam. Vandaag is Dotan jarig. Gefeliciteerd!

Met zijn single Home stormde Dotan alle hitlijsten binnen. In de Top 40 stond de track 25 weken in de lijst. Home was niet zijn enige knaller, ook met vijf andere nummers stond Dotan in de Top 40.

Check hieronder de highlights uit Dotan's leven. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van Dotan.


Dotan Jeugd
Dotan is van origine niet Nederlands, hij is geboren in Jeruzalem. De jonge zanger groeide op in Amsterdam. 

Doorbraak Dotan
Dotan's eerste single was This Town en behaalde gelijk de Top 40. De track stond in 2011 op nummer 29. Dit was het begin Dotan's succes. 

Grootste hit Dotan
2014 was het jaar van Dotan’s grote doorbraak: zijn megahit Home. Het succes breidde zich uit wanneer Dotan later dat jaar ook in België de eerste plek veroverd. De zanger kreeg het zelfs voor elkaar om eind 2015 de Ziggo Dome te vullen!

Eigen festival 7 Layers
In 2014 kwam het album 7 Layers met daarop grote hit Home. In 2016 organiseerde hij voor het eerst zijn eigen festival 7 layers. Hier laat hij jonge, talentvolle singer-songwriters optreden in poppodium Paradiso en andere locaties in Amsterdam.

Trollenleger Dotan
In het voorjaar van 2018 ging de zanger hard onderuit. Via de media kwam een verhaal naar buiten over het trollenleger van Dotan: nepaccounts met fictieve namen, die constant positieve berichten over de artiest verspreidden. Een aantal dagen later bood Dotan excuses aan.

View this post on Instagram

#byebyedotan #dotan @arjenlubach

A post shared by Comedy Central Nederland (@comedycentralnl) on

Dotan momenteel
Dotan zit nog in de nasleur van zijn negatieve media-aandacht, maar toch is hij bezig met nieuwe muziek. Vorige maand liet hij weten dat hij heeft meegeschreven aan de track Satellite, van de Australische zanger Dustin Tebbutt. Ook is de zanger weer actief op social media. 

Dotan viert zijn verjaardag samen met Keith Strickland (The B-52's), Jeroen Van Veen (Within Temptation) en Paul Kemper (Normaal). Toen de zanger werd geboren stond Berlin - Take My Breath Away (Love Theme From "Top Gun") op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Dotan - Home (2014, 25 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!