Jarig: Avril Lavigne

- Jarig

 Avril Lavigne
Avril Lavigne 2018

Met haar nummer Complicated stormde Avril Lavigne in 2002 alle hitlijsten binnen. Vandaag is de zero’s punk chick jarig, ze blaast 34 kaarsjes uit. Gefeliciteerd Avril Lavigne!

Avril Lavigne is in 1984 geboren in Canada. Ze werd opgevoegd door conservatieve ouders, samen met haar broer en zusje. De liefde voor muziek zat er al vroeg in: ze groeide op met countrymuziek, zong in een kerkkoor én leerde zichzelf gitaar spelen. Avril was erg jong toen ze haar debuut maakte als zangeres. Al op 14-jarige leeftijd trad ze op tijdens een concert van Shania Twain in Ottawa. Dit optreden bleef niet onopgemerkt: toen ze 17 jaar oud was tekende ze al haar eerste platencontract bij het label Arista Records, wat onderdeel van BMG is.

View this post on Instagram

Team Lavigne #sister #werebackatitagain #iloveyou

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Debuutalbum Let Go
Met behulp van andere artiesten probeerde Lavigne haar eerste nummers te schrijven. Zonder succes, want al deze schrijfsessies voldeden niet tot haar wensen. De zangeres besloot een nieuwe weg in te slaan: ze verhuisde van New York naar het veelbelovende LA. Hier werkte ze verder aan haar debuutalbum, samen met Cliff Magness en het schrijversteam The Matrix. Avril was enthousiast over de tracks en in 2002 was daar Let Go, haar eerste plaat. Op dit album stonden ook haar eerste hits: Sk8er boi en Complicated. Beide nummers behaalden de top 10 van de Nederlandse Top 40. 

View this post on Instagram

Exciting things coming ...

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Hit Don’t Tell Me
In 2004 verscheen het tweede album van Avril Lavigne. Deze plaat had een duidelijk rock-tintje, met onder andere de hits Don’t Tell Me, My Happing Ending en Nobody’s Home (steeds linken naar de pagina over het nummer). In de jaren daarna bracht de zangeres nog drie albums uit: The Best Damn Thing (2007), Goodbye Lullaby (2011) en Avril Lavigne (2012). Aan het laatste album werkten onder andere Marilyn Manson en Chad Kroeger mee. Eind 2014 bracht Avril naar buiten dat ze kampt met gezondheidsproblemen.

Auto-immuunziekte Lyme
Sinds 2015 is Avril Lavigne al van de radar. De zangeres vecht tegen de auto-immuunziekte Lyme, waardoor ze noodgedwongen rust moet nemen. Dit is voor haar een vreselijke periode. "Dat waren de slechtste jaren van mijn leven, toen ik door zowel fysieke als emotionele veldslagen ging. Ik kon dat gevecht veranderen in muziek waar ik echt trots op ben.", vertelt ze erover. Nog geen maand geleden heeft Avril haar comeback aangekondigd en zelfs al een nieuw nummer uitgebracht. Het resultaat van haar strijd tegen Lyme is het nieuwe nummer Head Above Water, dat 19 september uitkwam.

View this post on Instagram

Head Above Water 🌊 Out Now (link in bio)

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne) on

Avril Lavigne is op dezelfde dag jarig als Lil Wayne, Ben Liebrand en Meat Loaf. Toen Avril werd geboren stond George Michael - Careless Whisper op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste/eerste hit:

Complicated (2002, 16 weken)

Kleinste hit:

Nobody's home (2004, 3 weken)

Laatste hit:

Here's to never growing up (2013, 5 weken)

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!