Top 40: So Far Away komt het hoogst binnen

- Hitlijsten

 Little Giants Firebeatz Lucas & Steve Romy Dya Jamie Scott David Guetta Martin Garrix
Top 40: So Far Away komt het hoogst binnen

Deze week komen twee dancerammers de Top 40 binnen: So Far Away van Martin Garrix, David Guetta, Jamie Scott en Romy Dya en Keep Your Head Up van Lucas & Steve, Firebeatz en Little Giants. Die eerste is de Klapper van de Week.

21. SO FAR AWAY – Martin Garrix feat. David Guetta, Jamie Scott & Romy Dya
Eigenlijk had niet Romy Dya maar Ellie Goulding de zangeres moeten zijn op de nieuwste hit van Martin Garrix en David Guetta. Sterker nog, zij zong het nummer ook in en die versie ging afgelopen zomer al in première op Tomorrowland. De platenmaatschappij van Ellie wilde de release van So Far Away steeds maar uitstellen en dat is precies de reden dat de Britse zangeres plaats heeft moeten maken voor de Nederlandse Romy, wiens stem je nu dus hoort naast die van Jamie Scott. Het leverde zelfs een klein Twitter-relletje op tussen Martin en Ellie. Zij had deze track best willen uitbrengen en benadrukte dat haar platenmaatschappij en management de grote boosdoeners zijn. Radio 538 riep So Far Away uit tot Alarmschijf.


37. KEEP YOUR HEAD UP – Lucas & Steve X Firebeatz ft. Little Giants

Met Up Till Dawn (On The Move) scoorden Lucas & Steve één van dé zomerhits van dit jaar. Alleen Luis Fonsi en Daddy Yankee wisten met hun Despacito te voorkomen dat de twee Limburgse dj’s een nummer 1-hit scoorden. Nu gaan Lucas de Wert en Steven Jansen voor een hit in de wintermaanden. Keep Your Head Up is een samenwerking met Firebeatz en Little Giants. Die maken allebei hun debuut in de Media Markt Top 40. Achter Firebeatz zitten de Nederlanders Tim Smulders en Jurre van Doeselaar. Little Giants is een trio uit het Britse Bournemouth. Radio 538 koos Keep Your Head Up als Dance Smash. Deze zaterdag kun je Lucas & Steve én Firebeatz zien op 538 Jingleball in de Ziggo Dome in Amsterdam.