WWC20: What Would You Do? blijft op 1

- Hitlijsten

 David Guetta
WWC20: What Would You Do? blijft op 1

Voor de tweede week staat What Would You Do? van Joel Corry, David Guetta en Bryson Tiller op de eerste plek van de Worldwide Club 20.

Deze week krijgen de drie bovenste tracks in dezelfde volgorde het goud, zilver en brons omgehangen. Het is de derde keer dit jaar dat het erepodium ongewijzigd is ten opzichte van een week eerder. De verschuivingen binnen de top 10 zijn sowieso minimaal want geen enkele track weet meer dan een plek te winnen. Sete, de track van Blond:ish, Francis Mercier en Amadou & Mariam zakt wel twee plekken naar nummer 8.

Net onder de middenlijn zien we deze week de snelste stijger en die komt op naam van Dillon Francis en Vinne. Die laatste is afkomstig uit Brazilië en vorig jaar al mochten we hem voor het eerst verwelkomen in de Worldwide Club 20 met een remake van een Nederlandse classic, Dreams (Will Come Alive) dat oorspronkelijk een hit was voor de 2 Brothers On The 4th Floor. Die track strandde toen op plek 16 en dat heeft zijn nieuwste samenwerking dus al overtroffen. Dillon Francis stond nog niet eerder in de lijst. De Amerikaanse dj en producer is echter al beslist een gevestigde naam in de dancewereld en werkte op Get Low samen met DJ Snake. Met Once Again brengen ze voor het eerst een track uit op het Revealed Recordings-label. De track klimt zes plaatsen naar nummer 11.

De hoogste nieuwe is geen onbekende: Carnaval De Paris. In 1998 nam Dario G, het project van de Britse muzikant Paul Spencer, het nummer op als thema voor het WK voetbal in Frankrijk. De track stond in de zomer van dat jaar op nummer 6 in de Top 40. CID besloot de track onder handen te nemen. De Amerikaan, die voluit Carlos Cid heet, stond al drie keer eerder in de Worldwide Club 20. How We Do, dat hij met Joshwa maakte, valt deze week buiten de lijst en stond eerder op plek 13. Jumpin’ (met Westend) en R.E.A.L. (met Dombresky) wisten met een negende plek vorig jaar een stukje hoger te komen.

Crazy What Love Can Do werd in Nederland een recordbreaker voor David Guetta. De Franse dj en producer wist er vorige week zijn 56e Top 40-hit mee te scoren, een aantal hits dat nog niemand wist neer te zetten in de Top 40. Ook in de Worldwide Club 20 loopt het aantal van Guetta flink op. Niet alleen staat hij met What Would You Do? op nummer 1; Feeling staat op nummer 14 en is een hit onder zijn alter-ego Jack Back. Crazy What Love Can Do, de samenwerking met Becky Hill en Ella Henderson, is nieuw op nummer 17. In de Worldwide Club 20 noteren we voor Guetta inmiddels zijn 14e notering en ook dat is een record. 10 van die noteringen wisten ook een plek in de top 10 te krijgen.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) WHAT WOULD YOU DO- Joel Corry, David Guetta & Bryson Tiller

13 (--) CARNAVAL DE PARIS- CID

17 (--) CRAZY WHAT LOVE CAN DO- David Guetta & Becky Hill & Ella Henderson

19 (--) IS IT YOU- Pax