Nieuws
Nederlandse Top 40

Lighter is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Lighter is de hoogste binnenkomer in de Top 40
Galantis  David Guetta  5 Seconds Of Summer  Djo  Zerb  Sofiya Nzau  Justin Timberlake  Alex Warren 

De Nederlandse Top 40 telt deze week vijf binnenkomers, waarvan Lighter van Galantis, David Guetta en 5 Seconds Of Summer het hoogst weet binnen te komen.

32 (--) LIGHTER – Galantis & David Guetta & 5 Seconds Of Summer
Het zou zomaar kunnen dat de beste track die producer Christian Karlsson ooit heeft geschreven nooit een hit wordt. De ene helft van Galantis vertelde in een interview dat hij elke dag wel een nieuwe melodie bedenkt en dat er talloze ongebruikte demo’s op allerlei harddisks en sticks staan. De eerste versie van Lighter maakte Christian twee jaar geleden, maar de demo bleef liggen omdat hij er niet meteen een geschikte zanger of zangeres voor kon vinden. Pas toen hij 5 Seconds Of Summer-gitarist Michael Clifford tegenkwam en het idee ontstond om samen te werken, kwam de demo weer tevoorschijn. Ook David Guetta haakte aan, om zijn 64e Top 40-hit te scoren. Qmusic koos Lighter als Alarmschijf.

34 (--) END OF BEGINNING – Djo
Als je de Netflix-hitserie Stranger Things volgt, ken je acteur Joe Keery vast wel. De inmiddels 21-jarige Amerikaan speelt al sinds het eerste seizoen de rol van Steve Harrington. Ook had Joe rollen in films als Molly’s Game en Free Guy. Wat lang iets minder bekend was bij een groot publiek, is dat Joe ook al een tijdje muziek maakt. Sinds 2019 schrijft hij liedjes en zet die meestal ook online. Dat doet hij onder de artiestennaam Djo. Een aantal jaar gebeurde er vrij weinig met zijn muziek, totdat Joe een paar weken geleden de track End Of Beginning uitbracht. Die ging al snel viral op platforms als TikTok en Spotify. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in veel andere landen. Het levert Djo zijn Top 40-debuut op.

37 (--) MWAKI / MWAKI (TIËSTO’S VIP MIX) – Zerb & Sofiya Nzau
‘Vuur’. Dat is wat het woord Mwaki betekent in het Nederlands. De taal waarin de eerste Top 40-hit van zowel Zerb als Sofiya Nzau gezongen wordt is die van de Kikuyu-stam uit Oost-Afrika. Dat is dan ook precies waar Sofiya vandaan komt, namelijk uit Kenia. Zerb heet in het dagelijks leven Matheus Zerbini Massa, is afgelopen kerst 26 jaar oud geworden en komt uit Brazilië. Met Mwaki gaan de twee al een tijdje viral op onder meer TikTok. Een flink aantal bekende dj’s van over de hele wereld is de track inmiddels al opgevallen, want het aantal remixen dat van Mwaki online is te vinden, is bijna ontelbaar. In de Top 40 staan zowel de originele versie als de zogenaamde VIP Mix, gemaakt door niemand minder dan Tiësto.

39 (--) SELFISH – Justin Timberlake
Na zeven weken Tipparade begon het er langzaam een klein beetje op te lijken dat Selfish de Top 40 niet meer zou halen, maar deze week slaagt Justin Timberlake daar alsnog in. Het is de 28e hitnotering voor de 42-jarige Amerikaan. Zijn hits met boyband ‘N Sync tellen we dan voor het gemak even niet mee. Selfish was de voorloper op het nieuwe album Everything I Thought It Was, dat deze week is verschenen. Bekende namen als Calvin Harris, Fireboy DML, Timbaland en zelfs Justins oude maatjes van ‘N Sync werkten er aan mee. Onlangs maakte Justin bekend dit jaar eindelijk weer eens op tournee te gaan. Op 15, 16 en 19 augustus komt hij naar Nederland voor drie concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

40 (--) BEFORE YOU LEAVE ME – Alex Warren
Ondanks dat Alex Warren al een aantal jaren liedjes schrijft, is de 23-jarige Amerikaan in zijn eigen land vooral bekend als YouTuber. In 2015 begon hij met het uploaden van grappige filmpjes. Via succes op Instagram en TikTok kwam Alex bij The Hype House terecht. Dat is een groep Californische TikTokkers, die samen leven in één huis. Zij kregen een paar jaar geleden een eigen realityserie op Netflix, waardoor de bekendheid van Alex een stuk groter werd. Dat was natuurlijk heel goed voor zijn muzikale carrière. De dingen waar Alex over zingt zijn een stuk minder vrolijk dan zijn filmpjes. Veel teksten gaan over de lastige jeugd die hij had, waarin zijn ouders jong overleden. Before You Leave Me is Alex’ Top 40-debuut.

(15/03/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)