WWC20: Jengi op 1

- Hitlijsten

 Jengi
WWC20: Jengi op 1

Bel Mercy sloot 2022 af als de nummer 1 van de Worldwide Club 20. Ook in 2023 opent die track het bal van de grootste clubhits ter wereld.

Jengi sleutelde de track twee jaar geleden al in elkaar. Het enorme succes dat nu is ontstaan dankt Theo Berendsen aan een TikTok-clip waarin een peuter al dansend in een skipak te zien is. Dom Dolla brengt opnieuw een remix in de top 3 via New Gold. De track van Gorillaz en Tame Impala verscheen afgelopen zomer al en weet nu dus ook het publiek in de clubs te vermaken. In februari verschijnt er met Cracker Island een nieuw album van Gorillaz. Sway van Honeyluv en Dope Earth Alien, vorige week nieuw op nummer 13, completeert de top 3 en is ook nog eens de snelste stijger.

We beginnen 2023 met meteen vier binnenkomers in de lijst. Marianela (Que Pasa) is de eerste en daarop komen we Hugel tegen die deze week ook met Tra Tra (op nummer 12) staat. Hugel liet al vier keer eerder van zich horen met zijn typische Latin-house sound en na Aguila is Tra Tra nu officieel zijn grootste succes in de lijst geworden. Merk & Kremont en de Dominicaanse ster Lirico En La Casa kwamen we nog niet eerder tegen in de Worldwide Club 20. Marianela (Que Pasa) is op nummer 13 de hoogste nieuwe.

De volgende Nederlandse floorfiller in wording is Lipstick waarvoor BLR, geboren als Leendert Wouter Bolier, nu samenwerkt met Robbie Rise. Hoewel we zijn naam nog niet in de Worldwide Club 20 hebben gezien werkte hij wel samen met onder meer Avicii, Don Diablo, Ummet Ozcan en Felix Da Housecat.

De derde van vier entries die we aan je willen voorstellen ken je wellicht nog uit de jaren tachtig. Toen wist Ph.d met I Won’t Let You Down namelijk een nummer 1-hit te scoren in Nederland. Inmiddels dik 40 jaar later gebruiken Armand Van Helden en Karen Harding de typische en herkenbare orgelmelodie op Wings (I Won’t Let You Down).

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) BEL MERCY- Jengi

13 (--) MARIANELA (QUE PASA)- Hugel x Merk & Kremont vs. Lirico En La Casa

14 (--) LIPSTICK- BLR & Robbie Rise

15 (--) WINGS (I WON’T LET YOU DOWN)- Armand van Helden x Karen Harding

18 (--) WATCHA NEED- Illyus & Barrientos ft. Joy Farrukh