Tipparade: Jengi de snelste stijger

- Hitlijsten

 Jengi Broederliefde KA Eelke Kleijn Davina Michelle Lost Frequencies Elley Duhé X Ambassadors Central Cee Kevin Sza Topic Hrvy
Tipparade: Jengi de snelste stijger

Ook deze week blijven Broederliefde en KA op nummer 1 staan in de Tipparade met Stunten.

In de laatste weken voor het nieuwe jaar is het traditiegetrouw wat rustiger in de lijst qua nieuwe releases. Deze week zien we dan ook maar 4 tracks de lijst binnenkomen. In de top 10 zijn er een tweetal tracks die opvallen. Allereerst is het Jengi, die met Bel Mercy van 16 naar 5 gaat en daarmee gelijk de snelste stijger van de week te pakken heeft. Verder is alleen Eelke Kleijn nieuw in de top 10: Transmission, in de remix van Joris Voorn, schuift op van 15 naar 8. Buiten de top 10 zien we nog noemenswaardige verschuivingen terug voor Davina Michelle (January Without You, van 21 naar 14) en Lost Frequencies, Elley Duhé en X Ambassadors (Back To You, van 23 naar 17).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 4 binnenkomers aan je voor.

19 (--) LET GO – Central Cee
De Britse rapper en songwriter Oakley Neil HT Caesar-Su, ofwel Central Cee, is dit jaar definitief doorgebroken. Hoewel Doja, met een sample van Let Me Blow Ya Mind van Eve & Gwen Stefani, in Nederland de Top 40 niet haalde, was het in veel andere landen wel een grote hit. Let Go is nu de opvolger. Ook deze track is weer gebaseerd op een hit uit het verleden, namelijk Let Her Go van Passenger (#1 in 2012).


26 (--) BUSHOKJE – Kevin
Vorige week kwam Kevin’s nieuwste ep Plenty Bars uit. Waar het er voor zijn fans in eerste instantie op leek dat hij een chocoladereep met wiet op de markt ging brengen, bleek dit later een grap te zijn en was het een symbolische verwijzing naar zijn nieuwe ep met daarop 5 nieuwe songs. Op Bushokje horen we Kevin rappen over zijn soms moeilijke verleden. De laatste keer dat we hem in de enige echte terugzagen was in 2021 met S10 en Frenna in de remix van Adem Je In (#15).

29 (--) KILL BILL – Sza
Waar we vorige week Sza nog mochten verwelkomen met haar nieuwe track Nobody Gets Me, is daar nu alweer de volgende: Kill Bill. Ook deze track is terug te vinden op haar eerder deze maand verschenen tweede studio album SOS. Kill Bill gaat over het om het leven brengen van haar ex en is geïnspireerd op de gelijknamige filmreeks van Quentin Tarantino uit 2003 en 2004. Met lyrics als "I just killed my ex, not the best idea. Killed his girlfriend next, how'd I get here?" vallen de gelijkenissen meteen op.

30 (--) ALL OR NOTHING – Topic x HRVY
Momenteel scoort Topic nog samen met A7s met Kernkraft 400 (A Better Day). De opvolger van die track komt nu de Tipparade binnen. Het is een collab met de 23-jarige, Britse zanger Harvey Cantwell, alias HRVY. Hij heeft inmiddels een trouwe fanschare opgebouwd en dat is niet alleen vanwege zijn zangkunsten. HRVY was presentator bij de BBC en heeft vanwege zijn uiterlijk ook nog eens flink wat volgers op social media. All Or Nothing lijkt een nummer zonder A7S, maar niets is minder waar: Alexander Tidebrink, zoals de Zweed heet, schreef eraan mee.