WWC20: Bel Mercy 5 weken op 1

- Hitlijsten

 Jengi
WWC20: Bel Mercy 5 weken op 1

Jengi heeft met Bel Mercy de eerste plek in de Worldwide Club 20 nu voor een vijfde week in handen.

De Nederlander ziet wel zijn voorsprong afnemen en daarmee komen Revolution (van John Summit) en Rumble (van Skrillex, Fred Again.. en Flowdan) nu wel heel dichtbij. Die tracks moeten vooralsnog genoegen nemen met de plekken 2 en 3. De snelste stijger is eigenlijk een oude bekende in de lijst. The Drop stond in de vroege zomer van 2022 al in de lijst en wist het toen tot plek 9 te schoppen. De hit van Dimitri Vegas, David Guetta, Nicole Scherzinger en Azteck werd nu onder handen genomen door Öwnboss. Zijn twist aan de track zorgt er deze week voor dat het de snelste stijger is op nummer 5. Het origineel van The Drop bleef dus vier plekken lager steken.

De snelste zakker in de lijst komt op naam van Regard en Drop G. Vorige week klom No Love For You nog vijf plaatsen naar nummer 5. Dat het snel kan gaan laat deze week zien nu de track 15 plaatsen moet inleveren en daarmee meteen hekkensluiter in de lijst is.

Essel is afkomstig uit Liverpool en heet in het dagelijks leven Sophia Essel. Ze is pas een paar jaar bezig maar weet nu al het ene na het andere succes te scoren. Down With Me (2019) was de track waarmee ze wist op te vallen en sindsdien wordt het allemaal steeds groter. Running en Bubblegum wisten al in de sets van de grote dj’s te komen en Lennon is daarvan nu al de overtreffende trap. Deze week is dat de hoogste van vier nieuwe binnenkomers op nummer 7.

Tiësto krikt zijn totaal aantal hits behoorlijk op. I Can’t Walt (met Solardo en Poppy Baskcomb) zakt naar nummer 18 en ook 10:35 (met Tate McRae) zakt vijf plekken naar nummer 16. Ondertussen slingert de Nederlandse dj en producer zijn volgende track in de lijst. Via Lay Low staat hij nu met drie gelijktijdige hits in de lijst. Ondertussen is het grote aftellen ook begonnen want over iets minder dan een maand, op 24 februari, verschijnt het album Drive.

De eerste successen van D.O.D. (Dan O’Donnell) waren de remixen van Aftertaste (van Loud Luxury, 2020), Take Your Time (van Arty, 2021) en later ook Cut Me Loose (van Jethro Heston en Max Marshall). Inmiddels weet de Brit ook zijn eigen tracks tot in de Worldwide Club 20 te brengen. Still Sleepless (met Carla Monroe) en Like You Do (met Raphaella) waren nog samenwerkingen waar hij nu met Set Me Free voor het eerst helemaal solo in de lijst staat.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) BEL MERCY- Jengi

7 (--) LENNON- Essel

9 (--) LAY LOW- Tiësto

13 (--) SET ME FREE- D.O.D

14 (--) WHAT YOU SAY?- Young Marco