Bel Mercy van Jengi is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Jengi Benson Boone
Bel Mercy van Jengi is de hoogste nieuwe in de Top 40

De eerste Nederlandse Top 40 van 2023 telt twee nieuwe binnenkomers: Bel Mercy van Jengi en Before You van Benson Boone.

36 (--) BEL MERCY – Jengi
Als de laptop van Jan Berendsen, oftewel Jengi, in 2019 niet was gestolen tijdens een tripje naar Berlijn had je Bel Mercy waarschijnlijk nooit gehoord. Alle muziek die de Brabantse dj en producer net had gemaakt was daardoor weg en als ‘revanche’ zette Jan een aantal nieuwe tracks in elkaar. Die vormen samen de ep Berlin Trauma en een van die nummers is Bel Mercy. De track ging viral op TikTok dankzij een kindje in een skipak en daarna werd het bijbehorende dansje opgepikt. Inmiddels heeft Bel Mercy tientallen miljoenen views gehad. De track bevat een sample uit Mercy van Kanye West, dat ook weer gepikt was en wel van Dust A Sound Boy van Super Beagle uit 1986. Het levert Jengi zijn eerste Top 40-hit op.

39 (--) BEFORE YOU – Benson Boone
Benson Boone mag je gerust de koning van de emotionele ballad noemen. De 20-jarige Amerikaanse singer-songwriter brak in 2021 door met Ghost Town en stond met zijn tweede Top 40-notering, In The Stars, het afgelopen jaar liefst 31 weken in de lijst. Die hit kwam tot de derde plek. Nu komt er een opvolger binnen van Benson, die ontdekt werd door Imagine Dragons-zanger Dan Reynolds. Before You is de titel. Uiteraard is ook dat weer een ballad, maar er is wel een belangrijk verschil met Ghost Town en In The Stars. De tekst gaat ditmaal namelijk niet over liefdesverdriet, maar over het houden van iemand die alles voor je betekent. Het bijbehorende artwork, een schilderij van een oog, is door Benson zelf gemaakt.

Foto: cover single