WWC20: Jengi domineert met Bel Mercy

- Hitlijsten

 Jengi
WWC20: Jengi domineert met Bel Mercy

Voor de derde achtereenvolgende week heeft Jengi de populairste clubhit ter wereld in handen.

Bel Mercy staat voor de derde week op de eerste plek van de Worldwide Club 20. De track heeft deze week weinig concurrentie te duchten in de lijst. De Dom Dolla-remix van New Gold (van Gorillaz, Tame Impala en Bootie Brown) staat voor de tweede week op nummer 2. De remake van de Santana-hit Maria Maria die Tech It Deep maakte klimt zes plaatsen en staat daarmee voor het eerst in de top 3. De meeste winst is er voor Marianela (Que Pasa) van Hugel, Merk & Kremont en Lirico En La Casa.

In de Worldwide Club 20 zien we deze week drie nieuwe binnenkomers. No Love For You van Regard en Drop G is daarbij op nummer 10 de hoogste nieuwe. De track kenmerkt zich met de diepe lage stem die je wellicht ook op The Business van Tiësto hebt gehoord. De dj en producer uit Kosovo, die in het dagelijkse leven trouwens Dardan Aliu heet, pakt ieder jaar wel zijn momentje in de lijst. In 2021 stond hij twee weken op nummer 2 met You. Vorig jaar kwam Signals tot nummer 7. Opvallend is dat die track vorig jaar ook in week 2 wist binnen te komen maar toen, met een binnenkomst op nummer 17, een stuk voorzichtiger. No Love Vor You is een samenwerking met de uit Albanië afkomstige dj en producer Gzim Marevci, beter bekend als Drop G. Voor hem is het zijn debuut in de lijst.

Kevin McKay is niet bang voor een beetje werk. Dat bewees hij begin 2021 met Work It, de samenwerking met Milos Pesovic die toen tot nummer 13 in de Worldwide Club 20 wist te komen. Twee jaar later komt hij opnieuw met een titel die er flink op lijst: Work. De basis van deze track ligt inmiddels dik 15 jaar achter ons want Masters At Work zorgden voor de pakkende melodie en de herkenbare ‘Work’-shout. Kevin maakte deze track met Pupa Nas T en de scherpe vocalen van Denise Belfon. Work is nieuw op nummer 13.

Meghan Trainor heeft de crossover naar de clubchart kunnen maken met Made You Look. Daarvoor kreeg ze wel de hulp van Joel Corry doe op deze manier niet alleen met zijn eigen tracks (Molly op nummer 8 en Lionheart (Fearless) op nummer 20) maar ook met een remix in de lijst staat. Slechts één keer eerder scoorde de Britse dj met een remix een succes; in 2020 kwam Diamonds van Sam Smith met zijn hulp tot nummer 8 in de Worldwide Club 20. Made You Look is de derde nieuwe in de lijst op nummer 16.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) BEL MERCY- Jengi

10 (--) NO LOVE FOR YOU- Regard & Drop G

13 (--) WORK- Kevin McKay, Pupa Nas T & Denise Belfon

16 (--) MADE YOU LOOK – JOEL CORRY REMIX- Meghan Trainor