WWC20: Bel Mercy 4e week op 1

- Hitlijsten

 Jengi
WWC20: Bel Mercy 4e week op 1

Jengi houdt ook deze week stand met Bel Mercy dat nog steeds de grootste clubhit van het moment is.

De Nederlander staat nu voor de vierde week op nummer 1 en heeft inmiddels al twee concurrenten weggespeeld. Zo wist de track weerstand te bieden aan In The Yuma (van Chris Lake) en New Gold (Dom Dolla Remix) (van Gorillaz, Tame Impala en Bootie Brown) die eerder op nummer 2 aansloten. Voor komende week vormt Maria Maria, de remake die Tech It Deep maakte van de Santana-hit, de voornaamste dreiging. Marianela (Que Pasa) van Hugel, Merk & Kremont en Lirico En La Casa klimt ondertussen de top 3 in.

Een serieuze buiteling is er deze week voor In The Yuma waarmee Chris Lake tien plekken in moet leveren op nummer 16. In omgekeerde richting pakt Work van Kevin McKay, Pupa Nas T en Denise Belfon de meeste winst op nummer 7 door 6 plaatsen te klimmen.

Wellicht dat de dreiging voor Jengi deze week wel uit de nieuwe tracks komt want dat zijn serieuze concurrenten. John Summit is toe aan zijn 14e eigen hit en dan rekenen we zijn drie remixen nog niet eens mee. Summit stond met Human, In Chicago en Show Me vorig jaar al drie keer op nummer 1. De track was voor de dj uit Chicago het sluitstuk van een zeer succesvol 2022. Zo waren zijn shows steevast uitverkocht en wist hij ook nog eens tijd te vinden om zijn label Off The Grid te bouwen. Revolution begint in de Worldwide Club 20 op nummer 4 en nog niet eerder kwam hij zo hoog binnen in de lijst. Wel levert hij deze week zijn vorige nummer 1-hit in want Show Me valt net buiten de lijst.

Dat Fred Again... ‘hip-and-happening’ is bewijst de lijst van deze week. De dj en producer die met Marea zijn succesreeks startte komt deze week namelijk met twee tracks binnen in de lijst. Al getipt als ‘One To Watch’ in de Worldwide Club 20-radioshow komt Rumble nu binnen in de lijst. Skrillex is geen onbekende. Hij pakte ruim anderhalf jaar geleden namelijk een nummer 1-hit in de Worldwide Club 20 met Butterflies. Maar natuurlijk is hij ook de drijvende kracht achter Jack Ü. Op Rumble werkt ook Flowdan mee. De producer, geboren als Marc Veira, ken je dan wellicht weer als lid van Roll Deep dat in 2010 met Green Light een bescheiden succesje scoorde.

Ook Strong komt binnen in de lijst en op die track werkt Fred Gibson samen met Romy Madley Croft. Met haar maakte hij eerder al Lights Out dat in het voorjaar wel voorzichtig in de buurt van de Worldwide Club 20 kwam maar de lijst zelf niet wist te bereiken. Solo gooide Romy eind 2020 hoge ogen met Lifetime. Die track werd dan weer geschreven en geproduceerd door Fred Again.. en dus is het duidelijk dat de twee een innige band hebben. Rumble is nieuw op nummer 13; Stong staat twee plekken lager op nummer 15.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) BEL MERCY- Jengi

4 (--) REVOLUTION- John Summit

13 (--) RUMBLE- Skrillex, Fred Again.. & Flowdan

15 (--) STRONG- Romy & Fred Again..

17 (--) THE DROP - ÖWNBOSS REMIX- Dimitri Vegas x David Guetta & Nicole Scherzinger x Azteck