Tipparade: Wild Wild Son op 1

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren Sam Martin Lady Gaga Little Mix Nicki Minaj San Holo Zara Larsson Diggy Dex
Armin van Buuren

Met Wild Wild Son kan Armin van Buuren wel eens de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40-geschiedenis gaan worden.

Afgelopen vrijdag verscheen de nieuwste track van de Nederlandse dj en direct werd het nummer uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat betekent dat Wild Wild Son de eerste plek in de Tipparade betreedt.

In de nieuwste Tipparade zien we deze week zes binnenkomers waarbij we de wetenschap hebben dat er deze week ook drie nummers de overstap naar de Media Markt Top 40 hebben gemaakt. Met inmiddels 10 weken op de teller voor Thunderclouds staan Labrinth, Sia en Diplo, die gedrieën LSD vormen, het langst in de lijst.

1 (--) WILD WILD SON- Armin van Buuren feat. Sam Martin
Het moet wel heel raar lopen wil Wild Wild Son niet de 33e Top 40-hit van Armin van Buuren worden. De track met Sam Martin werd afgelopen week zijn vijfde Alarmschijf. Ondertussen staat Armin met zowel Therapy als Blah Blah Blah nog in de Top 40 genoteerd en is hij flink aan het inlopen op Tiësto die op dit moment nog de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40-geschiedenis is. Het verschil tussen de twee is inmiddels wel geslonken tot 63 punten. Tiësto kreeg dat record in 2007 in handen en moest het in 2017 even afstaan aan Afrojack om het dit jaar weer terug te krijgen. Armin van Buuren wordt in die ranglijst zijn volgende concurrent.

22 (--) SHALLOW- Lady Gaga & Bradley Cooper
De soundtrack van A Star Is Born heeft in Engeland en de Verenigde Staten al de eerste plaats weten te bereiken. Sterker nog… de verzameling nummers die Lady Gaga en Bradley Cooper bij elkaar brachten zijn de best scorende collectie filmnummers sinds 2015. Toen was de soundtrack van Fifty Shades Of Grey in de eerste verkoopweek in de Verenigde Staten nog nét wat succesvoller maar kwam het niet op nummer 1. 
Bradley Cooper maakt met A Star Is Born zijn regiedebuut en om aan de soundtrack te kunnen werken nam hij anderhalf jaar zangles. Gesneden koek voor Lady Gaga die inmiddels al 13 keer eerder een hit in de Top 40 had. De laatste van de inmiddels 32-jarige Amerikaanse is al wel even geleden want Do What U Want verliet in december van 2013 de lijst en een vervolg kwam er niet in de Top 40.

26 (--) WOMAN LIKE ME- Little Mix ft. Nicki Minaj
Alle mixers hebben weer iets om naar uit te kijken. En dan bedoelen we hier de fans van Little Mix. Het viertal maakte dinsdag bekend dat hun nieuwe (en vijfde) album op 16 november zal verschijnen. Die noemden het album op social media al een tijdje #LM5 en Little Mix heeft nu die hashtag overgenomen als titel voor het album. Onder de 14 tracks zal ook Woman Like Me zitten, het nummer dat Ed Sheeran met Jess Glynne oorspronkelijk schreef voor het album van Glynne. Maar omdat het uiteindelijk niet paste gingen Little Mix en Nicki Minaj met de track aan de haal.

28 (--) BRIGHTER DAYS- San Holo ft. Bipolar Sunshine
Eind vorig jaar maakte San Holo zijn debuut in de Top 40 met I Still See Your Face. Een slordige maand geleden verscheen album1, toepasselijk het eerste album van San Holo nadat hij eerder al de ep’s Cosmos, Victory , New Sky en The Trip had uitgebracht. Op zijn album staan samenwerkingen met onder meer Sofie Winterson, James Vincent McMorrow en Bipolar Sunshine. Met die laatste maakte hij zijn huidige single, Brighter Days.

29 (--) RUIN MY LIFE- Zara Larsson
Het afgelopen jaar was het relatief rustig rond de Zweedse Zara Larsson. In 2016 was ze de meest succesvolle zangeres in de Top 40 en wist ze bijvoorbeeld Sia en Rihanna te overtreffen met liefst zes Top 40-hits. Inmiddels is duidelijk dat er weer drukke tijden aan zitten te komen voor Larsson. Zo dropt ze deze donderdag haar nieuwe single Ruin My Life en verschijnt op 26 oktober een compleet nieuwe lijn van merchandising die ze samen met NAKD maakte.

De complete Tipparade zie je hier.

30 (--) ALLES IS NU- Diggy Dex
Vanaf februari is Diggy Dex weer te zien op de verschillende Nederlandse poppodia met de Karavaan clubtour. Karavaan is ook de titel van zijn nieuwe album dat binnenkort moet verschijnen; een verzameling van reisliedjes: “verhalen op muziek op een reis zonder bestemming”, zo deelde hij eerder via zijn Facebook-pagina. Met De Zon Op kregen we in juli al een voorproefje en deze vrijdag verschijnt de volgende single van het album: Alles Is Nu.