Tipparade: Turn Me On hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Joe Buck Niall Horan Miss Montreal Zedd Kehlani Josylvio Riton Oliver Heldens Regard
Tipparade: Turn Me On hoogste nieuwe

Het klassieke geluid van een hit uit 1982, Don’t Go, is de basis voor de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

Deze week maken twee noteringen uit de lijst van vorige week de overstap naar de Top 40. Daarnaast maken vijf nummers die zijn vertrokken ruimte voor zeven binnenkomers. Bovenin blijven de bovenste twee plekken opnieuw onveranderd waarbij La La La (van Y2K en Bbno$) de langst genoteerde track is. Zowel The Last Time (van The Script) en 3 Nights (van Dominic Fike) zijn met tien plekken winst de snelste stijgers.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

24 (--) TURN ME ON- Riton x Oliver Heldens feat. Vula
Sinds 1981 vormden toetsenist Vince Clarke en zangeres Alison Moyet het duo Yazoo. De twee wisten in 1982 met Don’t Go de tweede plek in de Top 40 te bereiken. Dat de sound van het synth-duo nog steeds populair is bleek al tijdens verschillende sets van Oliver Heldens en met Riton besloot hij het nummer nieuw leven in te blazen. Dat resulteerde in een dikke dancetrack, Turn Me On, met de vocalen van Vula Malinga.

25 (--) VROEGER- Josylvio
Josylvio maakte het grootste gedeelte van zijn nieuwe album Gimma, dat deze vrijdag verschijnt, in Los Angeles. De rapper die binnenkort een zoontje krijgt wist daar zoveel inspiratie te vinden dat hij wel drie albums kan afleveren. Een aantal van de nummers hebben we via Gimma, Money Baby, Body, Cake, Haat en Waarom Zoeken Naar Liefde inmiddels al gehoord. Die laatste staat inmiddels voor de vijfde week in de Tipparade en daar komt deze week nog een track bij met Vroeger.

26 (--) GOOD THING- Zedd & Kehlani
Al in augustus was duidelijk dat er een samenwerking tussen Zedd en Kehlani aan zat te komen nadat de twee een foto deelden via sociale media. Good Thing is in de Tipparade de opvolger van 365, het nummer dat de Duitser afleverde met Katy Perry en waarmee hij zijn achtste Top 40-hit scoorde. De 24-jarige Kehlani moet nog wachten op haar eerste Top 40-succes. Drie eerdere tracks met respectievelijk G-Eazy, Charlie Puth en Kyle, bleven hangen in de Tipparade.

27 (--) EEN STAP VOORUIT- Miss Montreal
“Ik ben fucking trots”, zo vertelde Sanne Hans een slordige maand geleden nadat ze met haar band de nieuwe single had opgenomen. Ondertussen werd hard gewerkt aan de videoclip bij het nummer en die verscheen uiteindelijk zelfs nog een paar uur voordat de single qua streaming te beluisteren was. Met Een Stap Vooruit levert Miss Montreal opnieuw een Nederlandstalige single af. Twee keer eerder scoorde ze in onze moerstaal al hits via Hoe (met Nielson) en Ik Zoek Alleen Mezelf (met Paskal Jakobsen).

28 (--) NICE TO MEET YA- Niall Horan
Niall Horan staat eigenlijk al te trappelen om zijn tweede soloalbum af te leveren. De eerste, Flicker, deed het niet onverdienstelijk en kwam in de Verenigde Staten zelfs op de eerste plek van de albumlijst. Vijf van de tien tracks van dat album kwamen ook in de Top 40 waarbij zijn solodebuut, This Town, altijd zijn grootste hit bleef. Met Nice To Meet Ya start de opmars naar het nieuwe album van Horan.

29 (--) YOU DON’T SEE ME- Joe Buck
Deze maand gaat Joe Buck op tournee met shows in Arnhem, Rotterdam, Groningen, Amsterdam en Utrecht. Twee weken geleden verliet de 23-jarige zanger de Top 40 na zijn debuut met The Way You Take Time. Inderdaad, dat liedje van de Plus-reclame. Dat was echter zo kort dat er in een razend tempo een lange versie moest worden gemaakt. Inmiddels is er nu een nieuw volwaardig nummer opgenomen dat hij eerder al liet horen op het podium: You Don’t See Me.

30 (--) RIDE IT- Regard
De kans dat je Ride It al kent is groot want het nummer werd in 2008, weliswaar in een wat meer laidback-versie, uitgebracht door Jay Sean. In ons land werd dat geen hit waar hij er in zijn thuisland op nummer 11 mee kwam. Dardan Aliu is afkomstig uit Kosovo en hij besloot het liedje nieuw leven in te blazen. Met succes want de track is alleen al op Spotify al bijna 50 miljoen keer aangeklikt. En dus was het een kwestie van tijd tot de track ook in ons land aan de deur van de hitlijsten zou gaan rammelen.