Artiestafbeelding Jay Sean

Jay Sean

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 26-03-1979 (43 jaar)

Officiële websitehttp://www.jayseanonline.com/default.aspx

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  35 weken in Top 40
  •  474 punten
  •  #1614 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Kamaljit Singh Jhooti werd op school vaak Jay genoemd. Hij combineerde dat met Sean, dat hij afleidde uit Shaan. En dat was een koosnaam van zijn oma in het Punjabi en betekent eigenlijk ‘schitterende ster’ of ‘trots’.


Als zijn track One Minute in 2003 bij producer Rishi Rich terecht komt, besluit die hem en Juggy D te betrekken in the Rishi Rich Project. Met Dance With You scoren ze een underground-hit. De kwaliteiten van Sean worden al snel ontdekt en brengen hem bij het Relentless-label. Met Eyes On You scoort hij zijn eerste solo-hit, dat in de Top 40 de 32e plaats bereikt in 2005. Inmiddels had zijn debuutalbum Me Against Myself het levenslicht al gezien.

Eind 2007 is Jay Sean terug met Ride It, de eerste single van zijn tweede album My Own Way. Met name in Oost-Europa groeit de single uit tot een succes, waar het in Nederland nauwelijks potten kan breken.  In 2008 maakt hij bekend een contract te hebben getekend bij Cash Money Records. Met Down, daar zijn eerste release, weet hij eind 2009 opnieuw een hit in de Top 40 te scoren.

Op zijn vierde album, Neon (2013), staan samenwerkingen met Pitbull, Nicki Minaj, Mary J. Blige en Lil’ Wayne.

Waar Do You Remember, een samenwerking met Sean Paul, in het voorjaar van 2010 bleef steken in de Tipparade, werkt hij in 2016 opnieuw samen met de Jamaicaan. Ditmaal neemt hij de hit van Maxi Priest, Close To You (1990), als basis voor het refrein van Make My Love Go, dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf en zijn derde hit wordt. In het najaar is de rapper ook te horen op Thinking About You, de track van Hardwell. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook