Promises weer meest gedraaid

- Hitlijsten

 Sam Smith Calvin Harris
Maan

Promises, de hit van Calvin Harris en Sam Smith, weet deze week opnieuw de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te zijn.

De track stond al zes weken op de eerste plaats maar moest die plek de afgelopen drie weken prijs geven aan High On Life (Martin Garrix en Bonn), Driving Home For Christmas (Chris Rea) en Youngblood (5 Seconds Of Summer). Deze week keert het Britse gelegenheidsduo terug op nummer 1 en daarmee is Promises nu voor de zevende week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

De Alarmschijf van afgelopen week, Grip (van Seeb en Bastille), afgelopen week de hoogste nieuwe, klimt deze week verder omhoog en komt op nummer 7. Glow (van Gavin James) is met 16 plaatsen winst de snelste stijger. De hit van de Britse zanger stond ook in november al in de Airplay Top 40 maar kwam toen niet verder dan nummer 28. Nu, na de kerstperiode, lijkt het numme wel kans van slagen te hebben. New Light (van John Mayer) is met 13 plaatsen verlies de snelste zakker in de lijst. Vorige week keerde het nummer terug in de lijst op nummer 23 en nog niet eerder stond New Light zo hoog in de lijst.

Vanwege de relatief rustige periode zijn er geen nieuwe hits toegevoegd in de draaischema’s. Dat is ook in de lijst te zien want er is geen enkele nieuwe binnenkomer. Wel keert Shallow, de hit van Lady Gaga en Bradley Cooper, terug in de lijst op nummer 33.

De nieuwe Airplay Top 40 check je hier.

1 ( 2) PROMISES- Calvin Harris & Sam Smith
Check hier de songtekst van Promises

 

17 (33) GLOW- Gavin James
Check hier de songtekst van Glow

33 (RE) SHALLOW- Lady Gaga & Bradley Cooper
Check hier de songtekst van Shallow