New Releases: Sam Smith brengt TikTok-hit uit

- Hitlijsten

 Sam Smith Lil Nas X Chef'Special Robin Schulz Rondé 5 Seconds Of Summer Khalid Ofenbach Fast Boy Zoe Wees Armin Van Buuren
New Releases: Sam Smith brengt TikTok-hit uit

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Sam Smith en Kim Petras, Lil Nas X, Chef’Special, Robin Schulz en Rondé.

UNHOLY – Sam Smith feat. Kim Petras
Als je op TikTok zit, zal Unholy niet compleet nieuw voor je zijn. Stukjes van het nummer gingen al viral, nadat Sam en Kim video’s plaatsten waarin zij aan het dansen zijn op de track. Het zorgde voor een danstrend die flink viral ging. Nu is het nummer volledig te beluisteren en blijkt dat Sam een compleet andere weg in slaat. Unholy is pompeus en gaat over een man die zijn vrouw bedriegt. Het is het tweede nummer dat Sam Smith dit jaar uitbrengt. In april kregen we Love Me More al voorgeschoteld. Zij zijn dan ook bezig aan een nieuw album. In plaats van ballads zullen er volgens hen meer zonnigere nummers op staan, dan powerballads.

STAR WALKIN’ (LEAGUE OF LEGENDS WORLDS ANTHEM) – Lil Nas X
Een track maken voor een computergame is één. Een track maken voor het wereldkampioenschap van een computergame, dat is even een ander level. Op dat level zit Lil Nas X nu. Hij tekende onlangs een contract bij Riot Games, de ontwikkelaar van het populaire spel League Of Legends en nu is er het anthem voor het wereldkampioenschap van het populaire spel, dat volgende week van start gaat. De finale is op 5 november in San Francisco. Volgens de rapper is hij sinds zijn tienertijd al geen gamer meer, maar heeft hij wel een hoop gamers onder zijn fans. Het maken van het nummer kostte flink wat tijd, mede door zijn perfectionisme. “Het kostte ik weet niet hoeveel verschillende hooks, om de hook op een plek te krijgen waarvan ik dacht: ja, dit is oké.”

LOSE IT ALL – Sam Tompkins
Nog een track die al hard ging op TikTok: Lose It All van Sam Tompkins. De 25-jarige Brit lijkt, als we de Britse muziekpers mogen geloven, aan de drempel van zijn doorbraak te staan. Lose It All is alleen op TikTok al meer 4 miljoen keer gestreamd, nog voor de officiële release. Sam is geen onbekende in de muziekwereld. Vorig jaar wist hij met zijn ep Who Do You Pray To? al de top 10 te bereiken in de UK en hij trad op met niemand minder dan Justin Bieber. Lose It All is een breekbare ballad, waar de zanger uit Brighton bijzonder trots op is. Hij heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een stapel nieuwe muziek, die hij nu eindelijk mondjesmaat op het publiek kan loslaten.

Ook deze tracks zijn uitgekomen
Er is nog veel meer nieuwe muziek uitgekomen. Chef’Special trad deze zomer op tientallen festivals op en uiteraard werd er dan soms wat nieuws op het publiek losgelaten. You And I bijvoorbeeld. Dat nummer werd enthousiast ontvangen en is nu de nieuwe single. Robin Schulz werkt op Rockstar Baby samen met de Canadese zangeres Mougleta. Rondé hoopt met de opvolger van Love Myself, Bright Eyes, opnieuw een hit te gaan scoren, terwijl de mannen van 5 Seconds Of Summer één van hun favoriete tracks de wereld in hebben geslingerd: Bad Omens. Die doet volgens hen aan een Australische herfst denken. Een fluitje in een track: dat zorgt er meestal voor dat je ‘m niet zo snel uit je hoofd krijgt. Dat is precies wat Khalid voor elkaar krijgt met Satellite. De melodie neurie je al snel mee. Ofenbach werkt op Love Me Now samen met Fast Boy, dat momenteel in de Top 40 staat met hun samenwerking met Meduza, Bad Memories. Zoe Wees zingt vol emotie over haar vader, die niet in haar leven was en Armin van Buuren mocht met songwriter Diane Warren werken. 

YOU AND I – Chef’Special

ROCKSTAR BABY – Robin Schulz feat. Mougleta

BRIGHT EYES - Rondé

BAD OMENS – 5 Seconds Of Summer

SATELLITE – Khalid

LOVE ME NOW – Ofenbach feat. Fast Boy

DADDY’S EYES – Zoe Wees

LIVE ON LOVE – Armin van Buuren & Diane Warren feat. My Marianne

Wil je meer nieuwe muziek? Beluister onze playlist op Spotify.

Foto: cover single