Marco Borsato zet record nog steviger op zijn naam

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren Marco Borsato

Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle staat deze week voor de 14e week in de top 3 van de Top 40. En dat is voor Marco extra bijzonder.

Hoe Het Danst is vanaf deze week de Nederlandstalige hit die het langst in de top 3 heeft gestaan. In de geschiedenis van de Top 40 gebeurde dat één keer: toen flikte Borsato's Dromen Zijn Bedrog dat. De zanger zet zijn eigen record nu dus nog steviger op zijn naam. Dromen Zijn Bedrog stond in 1994 in die 14 weken maar liefst 12 weken op nummer 1 (waarmee het de langstgenoteerde Nederlandstalige hit op nummer 1 is gebleven) waar Hoe Het Danst drie weken bovenaan de Top 40 mocht staan.

Andere Nederlandstalige hits lang in de top 3
Dromen Zijn Bedrog staat dus op gelijke hoogte met Hoe Het Danst, maar die laatste track kan daar nog voorbij. Voor de volgende hit die lang in de top 3 stond, moeten we ver terug in de tijd: 'T Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer van Gerard Cox stond in 1973 13 weken in de top 3.

Vorig jaar wist Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert dat ook nog bijna te halen, maar die track bleef steken op 12 weken in de top 3 van de lijst.

Naast Zoutelande zijn er nog vijf andere tracks die het 12 weken wisten vol te houden bij de drie populairste hits van Nederland: Het Is Een Nacht... (Levensecht) van Guus Meeuwis & Vagant (1995), Rood van Marco Borsato (2006), Blijf Bij Mij van André Hazes en Gerard Joling (2007), Jij Bent Zo van Jeroen van der Boom (2007) en Duurt Te Lang van Davina Michelle (2018). 

Foto: BSR Agency