Global Top 40: Unholy 7e week op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
Global Top 40: Unholy 7e week op 1

Unholy weet ook deze week de eerste plaats van de Global Top 40 te bezetten maar Sam Smith en Kim Petras zien nu de kerstklassieker van Mariah Carey met grote stappen naderen.

All I Want For Christmas Is You heeft inmiddels 35 weken in de lijst op de teller. Ook nu lijkt de kans groot dat het weer een nummer 1-hit in de Global Top 40 gaat worden. Vorig jaar wist ze in deze week van 16 naar 3 te klimmen; nu staat ze al een plekje hoger. Ook Wham! bereikt, net als vorig jaar, de top 10 in de eerste decemberweek. Last Christmas staat ook hoger dan vorig jaar en klimt met 14 plaatsen winst naar nummer 6. Dat maakt Last Christmas ook nog eens de snelste stijger in de lijst. Verderop in de lijst keren nog eens vier kersthits terug in de lijst waarmee het aantal nu op zes staat. Dat is dan weer minder als in 2021 toen er in de eerste decemberweek al acht in de Global Top 40 stonden.

Achter All I Want For Christmas Is You komt Manuel Turizo opnieuw terug in de top 3. Dat doet hij met La Bachata nu voor de vierde keer. Jung Kook, die vorige week met Dreamers nog als snelste stijger naar nummer 2 knalde, zakt nu naar nummer 5. De nummer 3 van vorige week, Anti-Hero van Taylor Swift, valt na zes weken in de top 3 ineens buiten de top 10 op nummer 11. Nog sneller zakken de hits van Steve Lacy (Bad Habit, op nummer 35) en Bad Bunny (Efecto, op nummer 39). Beide tracks leveren als snelste zakkers deze week 19 plaatsen in.

De hoogste binnenkomer is voor Brenda Lee die weer haar rondjes rond de kerstboom draait. Ze keert in de 18e week terug in de Global Top 40 op nummer 18. La Jumpa van Arcangel en Bad Bunny is op nummer 30 de hoogste van twee nieuwe binnenkomers.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) UNHOLY- Sam Smith & Kim Petras

30 (--) LA JUMPA- Arcangel & Bad Bunny

31 (--) CHESHIRE- Itzy