Nieuws
Hits met de meeste weken op 18

Anouk en Tino Martin op weg naar evenaring Top 40-record

Anouk en Tino Martin op weg naar evenaring Top 40-record
Anouk  Tino Martin  Harry Styles  Sam Smith  James Bay  The Script  Will.I.Am  Mighty Sparrow  Byron Lee and The Dragonaires  De Maskers 

Voor Je ’t Weet van Anouk en Tino Martin bleef voor de derde week zitten op nummer 18 en daarmee heeft de hit nu dus vier keer op nummer 18 gestaan in de Nederlandse Top 40.

Het is de zestiende keer dat we dat zien bij een hit. Een viertal hits stond zelfs vijf weken op nummer 18. In dat rijtje was alleen Let It Go van James Bay de enige hit die ook niet verder kwam dan nummer 18. Adore You van Harry Styles kwam in 2020 tot nummer 11, terwijl I’m Not The Only One van Sam Smith in 2014 tot de 16e plek kwam en Hall Of Fame van The Script tot 17e plaats wist te komen in 2012. Detail: van dit rijtje waren er drie tracks, net als Voor Je 't Weet, die tot Alarmschijf werden uitgeroepen. Alleen I’m Not The Only One greep naast dat predicaat.

Een zeldzaamheid vóór 2010
Maar liefst 13 van de 16 Top 40-hits die vier weken of langer op 18 stonden komen uit de periode van na 2010. Voor die tijd wisten alleen Cadillac / Brand New Cadillac van De Maskers, Renegades en Shamrocks (1965), Only A Fool van Mighty Sparrow, Byron Lee en The Dragonaires (1969) en You Make It Real van James Morrison (2008) vier weken op 18 te komen. Only A Fool is van alle nummers die langer dan 3 weken op 18 plakten de hit die in totaal het langst in de Lijst der Lijsten stond: 30 weken. Without You van Avicii en Sandro Cavazza kwam daar in 2018 nog redelijk bij in de buurt met 27 weken.

Met een totaal van 141 Top 40-punten staan Anouk en Tino nu op de 16e plaats in de ranglijst van tracks die het vaakst op 18 kwamen. Voor Je ’t Weet heeft nog 32 punten nodig om de nummer 15, You Make It Real van James Morrison, te evenaren. Perfectly Lonely van John Mayer (#16) en Only A Fool (#2) zijn de enige tracks in deze lijst die de top 10 wisten te bereiken. Dat belooft weinig goeds voor Voor Je ’t Weet.

Tracks die het vaakst op 18 stonden

1. ADORE YOU – Harry Styles (5 weken op #18, 461 Top 40-punten, #11 in 2020)

De eerste single van Harry Styles’ album Fine Line, Lights Up, wist niet door te dringen tot de Nederlandse Top 40, maar met Adore You nam de Britse zanger revanche. De track werd uitgeroepen tot Alarmschijf en belandde uiteindelijk op de elfde plek.

2. I’M NOT THE ONLY ONE – Sam Smith (5 weken op #18, 406 Top 40-punten, #16 in 2014)
Sam Smith brak in ons land door via La La La (met Naughty Boy), dat in 2013 19 weken in de Top 40 stond en de vierde plaats bereikte. In 2014 verscheen hun debuutalbum In The Lonely Hour en daarvan werden Money On My Mind en klapper Stay With Me hits. I’m Not The Only One bereikte als derde single knap de zestiende plek en stond 23 weken in de Lijst der Lijsten.

3. LET IT GO – James Bay (5 weken op #18, 406 Top 40-punten, #18 in 2015)
In 2015 maakten we via Hold Back The River kennis met de Britse singer-songwriter James Bay. Was die Top 40-hit nog opzwepend, op Let It Go gooide de zanger het over een andere boeg. De gitaarballad, over een relatie die op de klippen dreigt te lopen, eindigde in de Top 40 op nummer 18, vier plekken lager dan zijn voorganger.

4. HALL OF FAME – The Script (5 weken op #18, 341 Top 40-punten, #17 in 2012)
The Script-frontman Danny O’Donoghue leerde Will.I.Am kennen tijdens de opnames van The Voice UK, waarin zij als coaches actief waren. Een samenwerking zagen ze wel zitten. “We gingen naar de opnamestudio en anderhalf uur later hadden we het nummer in zijn geheel,” aldus Danny over de snelle totstandkoming van de track. De track over doorzettingsvermogen kwam in de Top 40 tot nummer 17 en stond 22 weken genoteerd.

Foto: cover single

(10/06/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt