De Diepte meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 S10
De Diepte meest gestreamde hit

In de week na het Eurovisiesongfestival weet S10 met De Diepte de eerste plek van de Streaming Top 40 te bereiken.

Al in de aanloop naar de finale werd duidelijk dat het nummer serieus aan het groeien was op de verschillende streamingplatformen. De Diepte wordt nu beloond met een stevige eerste plek in de Streaming Top 40. Tot deze week was de hit van S10 niet verder gekomen dan de vijfde plaats op 19 maart. De Diepte stond tot deze week 10 weken genoteerd en 9 daarvan bivakkeerde S10 buiten de top 10.

In de Streaming Top 40 is De Diepte de vierde Nederlandstalige nummer 1 van 2022. Alleen As It Was, de track waarmee Harry Styles vijf weken op nummer 1 stond, wist de Nederlandstalige reeks die door Meau, de Bankzitters en Antoon was neergezet, te doorbreken. As It Was zakt naar nummer 2 en ook Vanavond (van Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin) levert een plekje in.

JoeyAK is op nummer 5 de hoogste van acht nieuwe binnenkomers in de lijst met Gabos. We zagen de rapper bijna een half jaar geleden voor het laatst in de Streaming Top 40 toen Zo Geleefd op nummer 37 stond. SVP (met Boef, Young Ellens en Sevn Alias) en In Die Life (met Lijpe) waren al eerder top 10-hits maar nooit eerder stond JoeyAK in de top 5.

Naast 8 nieuwe binnenkomers telt de lijst zeven stijgers waarbij De Diepte (van S10) met 13 plekken winst de snelste stijger is. In de rij van 24 zakkers levert Dat Heb Jij Gedaan (van Meau) deze week het meest in. De ex-nummer 1 zakt 22 plaatsen naar nummer 33. Ik Ga Zwemmen van Mart Hoogkamer blijft met 41 weken in de lijst de langst genoteerde track. Wel levert ook hij deze week, met 11 plaatsen verlies, serieus in.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 (14) DE DIEPTE- S10

5 (--) GABOS- JoeyAK

11 (--) SOLO- Zoë Tauran feat. Bilal Wahib

15 (--) THE HEART PT. 5- Kendrick Lamar

16 (--) IEDEREEN LAAG- Sevn Alias & Lijpe

22 (--) GHIR NTIYA- Marwa Loud x Moha K

32 (--) IN THE STARS- Benson Boone

35 (--) ABOUT DAMN TIME- Lizzo

40 (--) ALS JE BIJ ME BLIJFT- $hirak in cooperation with Cristian D, Bilal Wahib, Ronnie Flex & Boef