Dance Monkey blijft wereldhit

- Hitlijsten

 Tones And I
Tones And I

Voor de achtste week heeft Tones And I met haar Dance Monkey de eerste plek in de Global Top 40 te pakken.

In oktober stond de Australische al drie weken op de eerste plek. Daar is ze sinds 11 januari weer teruggekeerd en inmiddels is dat nu voor de vijfde achtereenvolgende week. De top 4 van de Global Top 40 is ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Blinding Lights, de hit van The Weeknd, bereikt in de negende week voor het eerst de top 5.

In de lijst valt op dat er drie tracks van Billie Eilish in de lift zitten. Everything I Wanted keert terug in de top 10 (op 9) waar Bad Guy in de 44e week met 11 plekken stijgt naar nummer 11. Ondertussen keert When The Party’s Over terug in de lijst op nummer 32.

Met 20 plaatsen wist is Sigues Con El (van Arcangel & Sech) op nummer 15 de snelste stijger. Het is daarmee de enige van de zeven binnenkomers van afgelopen week die winst weet te pakken. Black Swan (van BTS) en drie tracks van Eminem zijn deze week weer verdwenen waar What A Man Gotta Do (van Jonas Brothers) met 22 plaatsen verlies meteen de snelste zakker is. Godzilla (van Eminem en Juice Wrld) zakt een plekje naar nummer 7.

Suicidal (van YNM Melly) is op nummer 30 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Wel wordt de rapper qua binnenkomst nog overtroffen door Daddy Yankee die met Que Tire Pa Lante weet terug te keren in de lijst.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) DANCE MONKEY- Tones And I

15 (35) SIGUES CON EL- Arcangel x Sech

28 (RE) QUE TIRE PA LANTE- Daddy Yankee

30 (--) SUICIDAL- YNM Melly

36 (--) WHAT IF I TOLD YOU THAT I LOVE YOU- Ali Gatie

38 (--) SAY SO- Doja Cat