New Releases: Snelle dropt Niks Mee Te Maken én Pizza Met Ananas

- Releases

 Snelle Regi Emma Heesters Jason Derulo Joel Corry David Guetta Bryson Tiller Grennan Grennan Tom Grennan Mabel Jax Jones Galantis Froukje S10 Tones And I Gayle Chivv Kungs The Knocks
New Releases: Snelle dropt Niks Mee Te Maken én Pizza Met Ananas

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe tracks van onder anderen Snelle, Regi en Emma Heesters, Joel Corry, David Guetta en Bryson Tiller en Gayle.

NIKS MEE TE MAKEN / PIZZA MET ANANAS – Snelle
Snelle gaat het voorjaar in met niet één single, maar met twee. Het zijn twee zeer uiteenlopende tracks. Niks Mee Te Maken gaat over je zelfbescherming tegenover het harde nieuws. Oorlogen, hongersnoden, pijn… Je vindt het allemaal heel erg, maar je probeert het ook bij je weg te houden om door te leven. Pizza Met Ananas is dan weer veel onbezorgder. In die track lijkt Snelle de liefde van zijn leven te vinden, tot ze pizza met ananas bestelt. Een doodzonde natuurlijk, als je bij een Italiaans restaurant pizza gaat eten of bestelt.

ZWAARTEKRACHT – Regi, Emma Heesters
Regi Penxten. In Nederland is dat nog geen klinkende naam, hoewel hij al heel wat Top 40-hits op zijn naam heeft staan als producer van de danceacts Milk Inc. en Sylver. Onder zijn eigen naam scoorde hij nog geen hit in ons land, maar in zijn thuisland België heeft hij er al 32 te pakken gehad, waaronder vier nummer 1-hits via Where Did You Go (Summer Love), Ellie (met Jake Reese, a.k.a. Jaap Reesema), Kom Wat Dichterbij (met Jake Reese en OT) en De Wereld Draait Voor Jou (met Niels Destadsbader). Met Jaap Reesema was hij dus succesvol, maar nu werkt Regi opnieuw met een Nederlandse act samen: Emma Heesters. Zwaartekracht is een knap staaltje Nederlandstalige elektropop, dat ook nog eens het anthem is voor Regi's tweede soloconcert in het Sportpaleis in Antwerpen op 22 oktober. 

AYO GIRL (FAYAHH BEAT) – Robinson & Jason Derulo feat. Rema
Als er één artiest is die zich TikTok eigen heeft gemaakt, dan is het Jason Derulo wel. De Amerikaanse hitmaker plaatst niet alleen zelf hilarische video’s, hij speurt via de app ook naar talent. Eerder scoorde hij al een nummer 1-hit in de Top 40 met Savage Love (Laxed – Siren Beat), die gebaseerd is op de beat van de jonge, Nieuw-Zeelandse producer Jawsh 685. Daarna was het raak met Love Not War – The Tampa Beat, dat sterk leunde op een productie van de Nieuw-Caledonische Nuka. En nu is er Ayo Girl (Fayahh Beat). Dat is gebaseerd op een instrumentaal nummer genaamd Fayah Beat, dat de 19-jarige Belgisch-Kameroens-Congolese artiest Robinson in 2021 uploadde naar YouTube en uiteindelijk viral ging op TikTok. Het leidde tot verschillende challenges, waaronder een buikdans-challenge.

WHAT WOULD YOU DO? – Joel Corry, David Guetta feat. Bryson Tiller
Joel Corry en David Guetta zijn geen onbekenden voor elkaar. De twee werkten al samen op het vorig jaar uitgebrachte Bed, dat de vierde plek in de Nederlandse Top 40 wist te bereiken. Voor What Would You Do? zochten ze elkaar weer op. Ook werd Bryson Tiller ingevlogen. Die zanger ken je nog van Wild Thoughts (met DJ Khaled en Rihanna), dat in 2017 tot nummer 6 in de Top 40 kwam. Tot deze week was het zijn enige notering in de Top 40 en in de Tipparade. What Would You Do? is nu in die laatste lijst nieuw op 26.

REMIND ME – Tom Grennan
Spitste jij ook je oren, toen je Tom Grennan vorig jaar voor het eerst hoorde op zijn grote hit Little Bit Of Love? Dan ben je niet de enige. Tom ontdekte namelijk dat zijn stem bijzonder was, toen zijn vrienden hem na een nachtje flink doorzakken in wat pubs hoorden zingen. Ze raadden hem aan om eens wat met zijn stem te doen. Dus zong Tom een aantal jaren in verschillende pubs. Tijdens één van die avonden werd hij ontdekt door een medewerker van een platenlabel en de rest is geschiedenis, zoals dat dan heet. Nu zijn derde Top 40-hit Don’t Break The Heart niet meer in de lijst staat, is het tijd voor een opvolger. Remind Me gaat over een verloren liefde, die altijd in je hart is blijven zitten en waarvan je hoopt dat die weer opbloeit.

GOOD LUCK – Mabel x Jax Jones x Galantis
Christian Karlsson en Linus Eklöw, oftewel: Galantis, zijn lekker bezig. Na hun hit Hunter bleef Top 40-succes lange tijd uit, maar sinds 2020 loopt de Zweedse hitfabriek weer. Dat begon met Tu Tu Tu (That’s Why We), met Nghtmre en Liam O’Donnell en ging vorig jaar verder met Heartbreak Anthem (met David Guetta en Little Mix) en dit jaar met Alien (met Lucas & Steve en Ilira). Op Good Luck werken de mannen samen met Mabel en Jax Jones. Een track met een duidelijke boodschap: je hebt als vrouw niet direct een vent nodig. Zeker niet als die liever naar andere vrouwen kijkt en jou links laat liggen.

Ook deze nummers moet je checken
Deze #NewMusicFriday heeft nog veel meer dikke tracks gebracht. Froukje werkt op Zonder Gezicht samen met S10 en Tones And I zingt over iemand die misbruik van haar heeft gemaakt op Eyes Don’t Lie. Gayle weet maar niet wat ze voor een bepaalde persoon moet voelen op Luv Starved, terwijl Chivv op Stiekem Schaatsen geen scheve schaats rijdt. Kungs zocht voor People contact met het Amerikaanse duo The Knocks, dat je waarschijnlijk nog kent van Fireworks (met Purple Disco Machine en Moss Kena). Het duo stond in 2018 al in de Tipparade met Best Friend (met Sofi Tukker, Nervo en Alisa Ueno).

ZONDER GEZICHT – Froukje feat. S10

EYES DON’T LIE – Tones & I

LUV STARVED – Gayle

STIEKEM SCHAATSEN – Chivv

PEOPLE – Kungs with The Knocks

Wil je meer nieuwe releases checken? Bekijk dan hier de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.