Nieuws
Releases

New Releases: Cian Ducrot brengt eerbetoon aan zijn broer

New Releases: Cian Ducrot brengt eerbetoon aan zijn broer
Cian Ducrot  Martin Garrix  Sentinel  Bonn  The Weeknd  Madonna  Miss Montreal  Donnie  Chantal Janzen  Antoon  Ronnie Flex  Metro Boomin  Swae Lee  Nav  A Boogie Wit Da Hoodie  Sam Feldt  Tones And I  Ed Sheeran  Meghan Trainor  Sam Fischer 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week heeft Cian Ducrot een ode aan zijn broer uit en is er nieuwe muziek van onder anderen Martin Garrix, The Weeknd en Madonna, Miss Montreal en Antoon en Ronnie Flex.

HEAVEN – Cian Ducrot
2023 gaat waarschijnlijk een jaar worden dat Cian Ducrot niet snel zal vergeten. De 25-jarige Ier brak begin dit jaar wereldwijd door met I’ll Be Waiting, nadat hij in het najaar van 2022 al een hit in de UK scoorde met All For You. Dankzij TikTok verspreidde zijn muziek zich snel over de grenzen heen. I’ll Be Waiting haalde de vijfde plek in de Nederlandse Top 40 en is nu op de terugweg. Tijd dus voor een nieuwe track en dat is Heaven geworden. “Ik wilde een nummer schrijven dat voelde alsof het door duizenden mensen in een stadion zou kunnen worden gezongen en dat iedereen samenbracht in dit gedeelde gevoel van liefde en euforie,” zo vertelt de zanger in een statement. “Heaven is een lied dat ik schreef over mijn band met mijn broer, onze liefde en alles wat we hebben meegemaakt. Het is een bedankje aan hem en een lied waarin veel mensen zich hopelijk herkennen, vanwege hun band en liefde met hun broers of zussen en verdere familie.”

HURRICANE – Martin Garrix & Sentinel feat. Bonn
Martin Garrix en Bonn. Dat is in de afgelopen jaren een succesvolle combinatie gebleken. Vanaf 2018 scoorden de twee drie Top 40-hits samen, waarvan er twee in de top 20 van de Top 40 wisten te komen. Bovendien waren High On Life en No Sleep niet van de playlists van de grote radiostations te slepen. Never change a winning team en dus is er wéér een samenwerking tussen Kristoffer Fogelmark, zoals Bonn echt heet, en Garrix verschenen. Deze keer wel met een extra element. Martijn kreeg de hulp van Sentinel, een producerstrio uit het Australische Melbourne, dat bestaat uit de broers Tim, John en Michael. De track heeft de titel Hurricane gekregen. Hij blaast dan ook met volle kracht uit je speakers.

POPULAR – The Weeknd with Playboi Carti & Madonna
The Idol is een nieuwe serie op HBO, die gaat over popster Jocelyn (gespeeld door Lily-Rose Depp) die na een mindere periode haar loopbaan weer succesvol wil vervolgen. De geruchten gaan dat de serie gebaseerd is op het leven van Britney Spears. Iemand die Madonna maar al te goed kent en dan doelen we natuurlijk niet alleen op de zoen tijdens de MTV VMAs van 2003. De gevallen Queen Of Pop maakte met The Weeknd en Playboi Carti de soundtrack van de serie. Popular klinkt qua sound als een track die op het laatste album van The Weeknd had kunnen staan. Madge is deze dagen bijzonder productief, want volgende week verschijnt Vulgar, haar samenwerking met Sam Smith die haar grootse comeback moet gaan markeren.

ALLES VERGEVEN – Miss Montreal
Het is de afgelopen tijd even rustig geweest rondom Miss Montreal en dat was niet voor niets. De zangeres nam de tijd om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen en schakelde daar ook de hulp voor in van andere songwriters. Alles Vergeven schreef Sanne Hans met onder anderen singer-songwriter Ruben Annink. Het is een nummer over doorgaan, wanneer het soms tegenzit. Het nummer roept ook op om je soms niet druk te maken over kleine dingen die je in de weg blijven staan. In RTL Boulevard onthulde Sanne dat er waarschijnlijk nog meer nieuwe muziek aan zal komen. Dat komt mooi uit, want ze gaat het theater weer in. Dit najaar brengt ze de voorstelling Een Stap Terug, over haar leven als artiest. Haar muziek staat daarin uiteraard centraal, met oud en nieuw materiaal.

SCHULTENBRÄU – Donnie & Chantal Janzen
Juni is de Foute Maand bij Qmusic. Jaarlijks kan de luisteraar kiezen uit verschillende nummers. Het nummer met de meeste stemmen voor het Foute Anthem, in opmaat naar de Foute 1500 en de Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch. Dit jaar ging dat iets anders. Domien Verschuuren belde eind april in zijn middagshow met Donnie om te vragen of hij het Foute Anthem wilde makken. De rapper zei daar geen nee tegen en dook de studio in. Schultenbräu is het resultaat. De verrassende samenwerking met Chantal Janzen ging afgelopen donderdag in première bij Domien. Chantal, die ook in Duitsland presenteerde, spreekt vloeiend Duits en dus kostte het inzingen haar geen moeite. “Mijn ouders draaiden het, mijn opa en oma, ik hoorde niet anders. Ik keek ook Duitse televisie, ik ben gewoon een halve Duitse,” aldus de alleskunner.

Ook deze tracks moet je checken
Antoon en Ronnie Flex werken samen op Sliden, terwijl Metro Boomin mocht tekenen voor de soundtrack van de nieuwe Spider-Man-film Spider-Man: Across the Spider-Verse. Het album bevat meerdere samenwerkingen, waaronder Calling, dat de Amerikaan maakte met Nav, A Boogi With Da Hoodie en Swae Lee. Die laatste kwam tot nummer 19 met de soundtrack van het vorige deel van de filmreeks (Spider-Man: Into The Spider-Verse): Sunflower, met Post Malone. Sam Feldt strikte Tones And I voor het zeer dansbare House For Kings en Ed Sheeran maakte een track voor de HBO-voetbalserie Ted Lasso. Het nummer kreeg de toepasselijke titel A Beautiful Game. Sam Fischer werkt op Alright samen met Meghan Trainor, die zich dankzij haar hit Made You Look het afgelopen jaar weer een beetje op de kaart zette.

SLIDEN – Antoon & Ronnie Flex

CALLING – Metro Boomin & Swae Lee, Nav feat. A Boogi With Da Hoodie

HOUSE FOR KINGS – Sam Feldt & Tones And I

A BEAUTIFUL GAME – Ed Sheeran

ALRIGHT – Sam Fischer & Meghan Trainor

Wil je meer nieuwe releases beluisteren? Je checkt ze in onze playlist op Spotify.

Foto: cover Heaven

(02-06-2023)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It