New Releases: Billie Eilish verrast met twee gitaarliedjes

- Releases

 Billie Eilish Meduza James Carter Elley Duhé Fastboy Fast Boy Big2 Antoon Macklemore Tones And I Benson Boone Ed Sheeran David Guetta Gavin James Don Diablo PnB Rock
New Releases: Billie Eilish verrast met twee gitaarliedjes

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week check je nieuwe muziek van onder anderen Billie Eilish, Big2 en Antoon, Macklemore en Tones And I en Benson Boone.

TV / THE 30TH – Billie Eilish
Verrassing! Zonder van te voren aan te kondigen, verschenen er donderdagnacht twee nieuwe tracks van Billie Eilish: TV en The 30th. Ze staan allebei op de ep Guitar Songs. Met die titel dekt de zangeres de lading volledig, want beide tracks zijn echte gitaarliedjes. Akoestisch, zonder ergens zoetsappig te worden. Het is de eerste nieuwe muziek van de Amerikaanse superster, sinds haar album Happier Than Ever van vorig jaar. Billie kon niet wachten om de nummers uit te brengen. Ze was bang dat ze anders nog langer op de plank zouden blijven liggen, omdat een nieuw album nog wel even op zich laat wachten. TV liet ze onder andere tijdens haar concert in de Ziggo Dome al horen. Dat deed ze bewust: ze is wilde zich graag kwetsbaar opstellen en zien hoe het publiek op zo’n nieuwe track reageert.

BAD MEMORIES – Meduza x James Carter ft. Elley Duhé + Fastboy
Begin dit jaar stonden de mannen van Meduza nog in de Top 40 met Tell It To My Heart. Dat was een bijzondere samenwerking met singer-songwriter Hozier. Eerder waren Dermot Kennedy (Paradise) en Becky Hill (Lose Control) al te horen op hun hits. De volgende in die lijn is de Amerikaanse zangeres Elley Duhé. Die ken je van Happy Now, haar samenwerking met Zedd die in de zomer van 2018 Alarmschijf werd en tot de tiende plek wist te komen. Meduza, dat bestaat uit de Italianen Mattia Vitale, Simone Giani en Luca De Gregorio, kreeg bij de productie van Bad Memories hulp van de Amerikaanse producer James Carter en het Duitse duo Fastboy.

ECHO – Big2 & Antoon
Antoon zei het eerder al in een interview met Domien Verschuuren bij Qmusic: hij houdt van verschillende stijlen en wil graag meerdere kanten van zichzelf laten zien. Hij liet via Hyperventilatie, Leuk en Hallo al verschillende sounds horen en nu komt er daar nog één bij. Echo bevat namelijk ska-invloeden. Volgens Antoon ontstond het idee om een ska-track te maken min of meer toevallig. Hij zat met Big2 wat te experimenteren in de studio, toen ze plots op dat geluid kwamen. Naar eigen zeggen voelden ze zich hier gelijk goed bij en zagen zij een zaal voor zich die meedeinde op de klanken van echo.

Ook deze tracks moet je checken
Er is nog veel meer nieuwe muziek die je aan je playlist kunt toevoegen. Macklemore werkt op Chant samen met Tones And I, Benson Boone laat zijn indrukwekkende stem horen op de opvolger van In The Stars, Better Alone, en Ed Sheeran werkt samen met de Amerikaanse rapper Russ. Beluister hieronder nog meer lekkers.

CHANT – Macklemore feat. Tones And I

BETTER ALONE – Benson Boone

ARE YOU ENTERTAINED – Russ feat. Ed Sheeran

BECKY’S SO HOT – Fletcher

TAKE ME BACK – Lewis Thompson x David Guetta

NOVOCAINE – Gavin James

NO PIENSA – Don Diablo x PnB Rock x Boaz van de Beatz

Meer nieuwe releases vind je in onze playlist op Spotify!