Con Calma is de nieuwe nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Daddy Yankee Snow Suzan & Freek Mabel Duncan Laurence Avicii Calvin Harris Rag'n'Bone Man Jonas Brothers Kris Kross Amsterdam Maan Tabitha Bizzey P!nk Robin Schulz
Snow & Daddy Yankee

Na drie weken op nummer 1 moeten Suzan & Freek met Als Het Avond Is hun troon afstaan. Con Calma van Daddy Yankee en Snow is de nieuwe lijstaanvoerder van de Top 40.

Daddy Yankee scoort daarmee zijn tweede nummer 1-hit, terwijl Snow voor de eerste keer op 1 staat. En daar moest hij lang op wachten. De Canadese reggae/dancehall-maker stond 26 jaar geleden bijna bovenaan de Top 40, met de track die basis voor Con Calma vormt: Informer. Het was meteen ook zijn eerste en tot dan toe enige hit in de lijst. Het is overigens nog geen record, want André Hazes (28 jaar), Rob De Nijs (30 jaar) en Cher (33 jaar) moesten nóg langer wachten op een nummer 1-hit. Nog een leuk weetje: met Con Calma staat er voor de 8e keer staat er een Spaans-Engelstalige hit op de eerste plaats.

Mabel is Suzan & Freek eindelijk voorbij
Wekenlang keek Mabel met Don't Call Me Up tegen Als Het Avond Is van Suzan & Freek op. Deze week is het eens andersom: de zangeres moet nu omlaag kijken om het Nederlandse duo te spotten. Daar hoeft ze met haar track overigens niets anders voor te doen, dan op nummer 2 staan: de Nederlandstalige track zakt namelijk van 1 naar 3.

Avicii dendert binnen
Waar Duncan Laurence met Arcade op 4 blijft staan, komt SOS van Avicii meteen nieuw binnen op de vijfde plek en daarmee heeft de enige lijst die écht telt voor het eerst na 30 oktober 2015 weer een binnenkomer in de top 5. Destijds was dat Hello van Adele, dat zelfs op nummer 1 wist binnen te komen. Het is ook nog eens voor de 17e keer dat een nummer op de vijfde plaats weet binnen te komen. De laatste track die dat voor SOS flikte, was Moves Like Jagger van Maroon 5 en Christina Aguilera in 2011. En we blijven even bij 11, want dat is precies het aantal top 10-hits van Avicii nu. Alleen ABBA wist als Zweedse act vaker in de top 10 te komen: 23 keer.

Jonas Brothers gaan ineens hard
Sucker van de Jonas Brothers knalt na zes weken ineens hard door. Joe, Nick en Kevin gaan van 15 naar 7 en daarmee scoren zij als groep hun eerste top 10-hit. Voor Joe is de top 10 geen onbekend terrein: hij stond in 2016 al op 10 in de Top 40 met zijn band DNCE. Cake By The Ocean hield het destijds 20 weken vol in de Top 40. Giant van Calvin Harris en Rag'n'Bone Man staat nog net boven Sucker, want dat nummer zakt naar de zesde plaats.

Winst voor P!nk
P!nk wint weer een plek met Walk Me Home. De track gaat van 10 naar 9 en staat nu ingeklemd tussen twee verliezers. Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey gaat er twee omlaag naar 8, terwijl Speechless van Robin Schulz en Erika Sirola meer moet inleveren, want dat nummer verliest drie plekken.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube