Coverafbeelding P!nk - Walk Me Home
  • Statistieken
  •   22 weken
  •   7 piekpositie
  •   490 punten
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-09-1979
Land   Verenigde Staten

Alecia Beth Moore speelt op school in haar eerste bandje Middleground, maar dat succes stopt als ze geen succes hebben in een talentenjacht. Als 14-jarige besluit ze solo te gaan optreden in verschillende clubs in Philadelphia. Op dat moment neemt ze ook haar artiestennaam Pink aan, die ze ontleent aan de naam van Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs.


Als Pink 16 jaar is vormt ze het R&B-groepje Choice. De band krijgt een platencontract bij LaFace Records en werkt aan een album, dat overigens nooit wordt uitgebracht. Wel leveren ze in 1996 een track voor de soundtrack van de film Kazaam. Twee jaar later stopt Choice, maar blijft Pink wel verbonden aan het platenlabel. In februari van 2000 verschijnt haar eerste single, There You Go, dat in Nederland de top 10 weet te bereiken. Twee maanden later is ook haar debuutalbum Can’t Take Me Home een feit. Nog datzelfde jaar wordt ze door Billboard onderscheiden met een award als beste nieuwkomer.


In 2001 staat ze, samen met Christina Aguilera, Mya en Lil’ Kim op de tweede plaats van de Top 40 met Lady Marmalade, dat ze samen maakten voor de soundtrack bij de film Moulin Rouge! Die track werd opgevolgd door Get The Party Started dat in 2002 opnieuw op nummer 2 wist te komen. Het was de eerste single van haar tweede album Missundaztood.

In de jaren daarna leverde de zangeres met Try This, I’m Not Dead en Funhouse opnieuw succesvolle albums af.


In 2012 verschijnt het album The Truth About Love. Daarvan komt ook, op dat moment 27e Top 40-hit, Just Give Me A Reason. De zangeres weet begin 2013 haar eerste nummer 1-hit te scoren met die samenwerking met Nate Ruess. Daarna weet ook True Love nog uit te groeien tot een bescheiden hitje.


In 2015 maakt de zangeres het thema voor de talkshow van Ellen Degeneres, Today’s The Day. Een jaar later maakt ze met Just Like Fire het thema voor de Disney-film Alice: Through The Looking Glass. Kort voor de bevalling van haar tweede kindje, eind 2016, maakt P!nk samen met Sia en Stargate de track Waterfall.

In oktober van 2017 verschijnt haar zevende studioalbum, Beautiful Trauma. Als voorloper verschijnt de single What About Us waarmee ze haar tweede nummer 1-hit in de Top 40 weet te scoren. Revenge, haar samenwerking met Eminem, wordt haar 20e Alarmschijf bij Radio 538. Van het album Beautiful Trauma worden ook de titeltrack, Whatever You Want en Secrets als single gekozen. Eind 2018 levert ze met A Million Dreams een bijdrage aan het album The Greatest Showman Reimagined. Op dat album zijn nummers uit de film opnieuw ingezongen door artiesten als James Arthur, Panic! At The Disco en Kesha.

In februari 2019 brengt ze de single Walk Me Home uit dat niet veel later haar 16e top 10-hit wordt. Van haar 8e studioalbum Hurts 2B Human zijn de titeltrack (met Khalid) en Can We Pretend (met Cash Cash) de volgende singles. In de zomer van 2020 maakt ze met Keith Urban het nummer One Too Many.

In februari 2021 deelt P!nk met haar dochter een clip op het social media kanaal TikTok. Hierin is te zien hoe Willow en haar moeder gezellig aan het kletsen zijn als Willow besluit om het nummer Cover Me In Sunshine te zingen. In april 2021 is P!nk te horen op de single Anywhere Away From Here. De single is een samenwerking met de Brit Rag ‘N’ Bone Man. Een maand later brengt zij de single AlI I Know So Far. Het nummer is afkomstig van het album All I Know So Far: Setlist. Het album nam zij op tijdens haar Beautiful Trauma World Tour in 2019. Naast dit album is er ook een documentaire van gemaakt en deze is te zien op Amazon Prime Video.

Songtekst

There's something in the way you roll your eyes
Take me back to a better time
When I saw everything is good
But now you're the only thing that's good

Tryin' to stand up on my own two feet
This conversation ain't comin' easily
And, darling, I know it's getting late
So what so you say we leave this place

Walk me home in the dead of night
I can't be alone with all that's on my mind
So say you'll stay with me tonight
Cause there is so much wrong
Going on outside

There's something in the way I wanna cry
That makes me think we'll make it out alive
So come on and show me how we're good
I think that we could do some good

Walk me home in the dead of night
I can't be alone with all that's on my mind
So say you'll stay with me tonight
Cause there is so much wrong
Going on outside

Walk me home in the dead of night
Cause I can't be alone with all that's on my mind
Say you'll stay with me tonight
Cause there is so much wrong
Going on

Walk me home in the dead of night
I can't be alone with all that's on my mind
So say you'll stay with me tonight
Cause there is so much wrong
There is so much wrong
There is so much wrong
Going on outside

Songinformatie

ArtiestP!nk
Titel Walk Me Home
Lengte 2:57
Componist(en) P!nk [= Alecia Beth Moore] · Nate Ruess · Scott Harris
Producer(s) Peter Thomas, Kyle Moorman
Engineer(s) Simon Gooding
Mixage Simon Gooding
Platenlabel RCA
Catalogusnr digital download
Releasedatum 22-02-2019
Hoogste positie UK 8
Hoogste positie US 49
Album Hurts 2B Human


Positieverloop