Nieuws
Nederlandse Top 40

Roxy Dekker voor vierde week op 1 in de Top 40

Roxy Dekker voor vierde week op 1 in de Top 40
Roxy Dekker  Cyril  Dasha  Beyoncé  Frenna  Jonna Fraser  Emms  Mr. Belt & Wezol  Rondé  Raffaella Carra  Jaxomy  Agatino Romero  Kris Kross Amsterdam  Inna  Sabrina Carpenter  Robert Van Hemert 

Sugardaddy is ook deze week de populairste hit in de Nederlandse Top 40. De verschillen blijven klein bovenin de Lijst der Lijsten.

Een vierde week op nummer 1 betekent dat Roxy Dekker deze week de eerdere prestaties van Lisa Loïs en Anouk weet te evenaren. Tien Nederlandse vrouwen stonden langer op nummer 1 en daarbij is Davina Michelle, met 18 weken op de eerste plaats, recordhouder. Niet alleen Sugardaddy blijft zitten; de top 4 is ongewijzigd ten opzichte van vorige week met Stumblin’ in van Cyril voor de vierde week op nummer 2 en Austin van Dasha voor de tweede week op nummer 3.

100 weken top 10 voor Beyoncé
Texas Hold ‘em van Beyoncé staat voor de tiende week in de top 10 en klimt deze week naar nummer 5. Tellen we de weken van de zeven vorige top 10-hits van Beyoncé daar bij op dan staat de Amerikaanse zangeres nu precies 100 weken in de top 10. Ze is de zevende zangeres die dat weet te presteren. Rihanna is, met 224 weken in de top 10, recordhouder.

Jonna Fraser en Emms stonden nog nooit zo hoog
Pretty Girls van Frenna weet, net als vorige week, twee plekken winst te pakken. Afgelopen week verscheen er een remix van de track en daarop zijn ook Jonna Fraser en Emms te horen. Het drietal maakte eerder, in 2016, al samen het nummer My Love waarmee ze op nummer 9 kwamen. Zowel Jonna als Emms wisten in de Top 40 nooit hoger te komen dan nummer 9 en daarmee scoren ze nu (meteen) dus hun hoogst genoteerde hit in de lijst. Voor Frenna is dat een ander verhaal; hij stond in 2018 al zes weken op nummer 1 met Verleden Tijd.

Mr. Belt en Wezol overtreffen Whitney
Mr. Belt en Wezol maakten met It’s Not Right But It’s Okay zes weken geleden hun debuut in de lijst. De remake van de Whitney Houston-hit weet nu de top 10 te bereiken en klimt naar nummer 9. Daarmee overtreft het Nederlandse duo ook de hoogst bereikte positie van het origineel dat in 1999 strandde op nummer 10.

Rondé bij de 500 grootste Nederlandse acts
Iedere week kennen we punten toe aan hits oplopend van 1 punt voor de nummer 40, tot 40 punten voor de nummer 1. Deze week komt Rondé op 2636 punten en met dat aantal hebben ze nu 1 punt meer dan Luv’. Daarmee stapt Rondé naar plek 50 in de lijst van succesvolste Nederlandse acts en valt Luv’ buiten die top 50.

Zomer in de Top 40

Pedro, het Italiaanstalige nummer van Raffaella Carra dat door de Duitse dj’s Jaxomy en Agatino Romero onder handen is genomen, is met 12 plaatsen winst op nummer 23 de snelste stijger. De lijst telt drie nieuwe hits met Queen Of My Castle van Kris Kross Amsterdam en Inna op nummer 30 als hoogste binnenkomer. Het trio scoort deze week de 19e Top 40-hit waar de Roemeense Inna haar achtste succes kan bijschrijven. Bij de binnenkomers zien we twee debutanten. Sabrina Carpenter zet haar Espresso op nummer 30 waar Robert van Hemert met Zoet Zout Zuur nieuw is op nummer 38. Lees hier meer over de nieuwkomers.

Bekijk de complete Top 40. 

(03/05/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt