Nieuws
Tipparade

Van Brabant Naar Bordeaux is de hoogste binnenkomer

Van Brabant Naar Bordeaux is de hoogste binnenkomer
Robert Van Hemert  Lay Bankz  Tyla  Gunna  Skillibeng  Krezip  Sabrina Carpenter  Frans Bauer  Wildstylez  Niels Geusebroek  Maan  Kris Kross Amsterdam  Inna  Swedish House Mafia  Ilse DeLange 

Met Zoet Zuur Zout houdt de Leidse zingende schilder Robert van Hemert de bovenste positie in de Tipparade vast.

Met zijn 11 weken heeft Robert de langst genoteerde track in de wachtkamer van de hits. De laatste keer dat een Nederlandstalige track zo lang in de Tipparade stond was op 5 februari 2022 toen Een Teken van Froukje de 12 weken aantikte. De jonge Amerikaanse R&B zangeres Lay Bankz klimt in haar tweede week, met vijf plaatsen winst, naar nummer 8. Tyla jumpt (in samenwerking met Gunna & Skillibeng) deze week van 15 naar 9. De snelste stijgers in deze relatief rustige week zijn Krezip met Attention (van 23 naar 13) en Sabrina Carpenter, die haar Espresso met negen plaatsen winst op nummer 16 drinkt.

We verwelkomen deze week 5 binnenkomers,  en die zijn in deze Koningsweek allemaal van eigen bodem. We stellen ze hieronder aan je voor.

De volledige Tipparade vind je hier

 25 (--) VAN BRABANT NAAR BORDEAUX - Kafke & Frans Bauer

Frans Bauer heeft momenteel met De Bauers - 20 jaar later weer een echte TV-hit te pakken. Elke donderdagavond op NPO1 na het journaal kun je een kijkje nemen in het leven van Frans en zijn gezin. Wat Top 40-hits van de populaire volkszanger en presentator betreft moeten we terug naar oktober 2008 (Als Ik Met Jou Op Wolken Zweef, met Marianne Weber, #5). Frans kwam via zijn boekingskantoor in contact met Kafke, wiens echte naam Kevin Verhoeven is. Zijn carrière begon eigenlijk als grap, maar hij is inmiddels op festivals een echte publiekstrekker geworden. Kafke was zeer vereerd toen hij door Frans Bauer werd gevraagd een duet op te nemen. Het zomerse Van Brabant Naar Bordeaux zou voor Frans zomaar eens zijn 29e Top 40-hit en voor Kafke zijn Top 40 debuut kunnen gaan betekenen.

27 (--) KING FOR A DAY - Wildstylez & Niels Geusebroek

De Nederlandse hardstyle-dj Joram Metekohy, alias Wildstylez, was in de hardstylewereld al een gevestigde naam, maar het grote publiek zal hem bovenal kennen van die enorme grote hit Year Of Summer uit 2012. Met de vocalen van ex-deelnemer van The Voice Of Holland, Niels Geusebroek, kwam Year Of Summer tot nummer 3 in de Nederlandse Top 40 en stond 23 weken genoteerd. Het duo is 12 jaar later opnieuw de samenwerking aangegaan. Met King For A Day hebben Joram en Niels hét anthem voor Koningsdag 2024 neergezet. De track had het duo al geschreven voor de eerste Koningsdag in 2014, maar bleef toen op de planken liggen. King For A Day is nu echt klaar voor Koningsdag.

28 (--) PARANOIA - Maan

Afgelopen jaar was het even stil rond Maan. De zangeres had volgens haar socials de vrijheid genomen om te reflecteren, te reizen en haar creatieve visie te herontdekken. Maan heeft geschiedenis geschreven door samen met Goldband de allergrootste Nederlandstalige Top 40-hit allertijden op hun naam te schrijven. Stiekem ging over de 1000 Top 40 punten heen, piekte tot nummer 2 en stond 32 weken genoteerd. Haar nieuwste single Paranoia ging donderdagochtend in première op alle streamingdiensten en markeert volgens de zangeres haar nieuwe muzikale hoofdstuk.

29 (--) QUEEN OF MY CASTLE - Kris Kross Amsterdam & Inna

De Roemeense Inna heeft de smaak van het hitwezen weer te pakken. Vorig jaar juni maakte de 37-jarige haar comeback in de Top 40 en scoorde ze met hulp van de dj’s R3hab (Fadil El Ghoul) en Sash (Sascha Lappessen) de top 10-hit Rock My Body. Inna wist in oktober 2008 met Hot (#2) haar eerste en tevens grootste hit te scoren. Ditmaal zijn het de mega populaire dj’s Kris Kross Amsterdam die haar bijstaan. Donderdagavond gaat Queen of My Castle in première: een bewerking van King Of My Castle van Wamdue Project, dat in juni 1999 twee weken op nummer 2 prijkte in de Top 40. Met deze gaan ze de komende weken weer hoge ogen gooien. 

30 (--) GOOD TO YOU - Ilse DeLange

Komende maand is het precies 10 jaar geleden dat Ilse DeLange met Waylon als Common Linnets de tweede plaats bereikte op het Eurovisie Songfestival met Calm After The Storm. De zangeres gaat dit najaar opnieuw een theatertournee houden die op 5 september in Winterswijk begint. Haar nieuwe album Tainted staat voor 3 mei gepland. De titelsong stond vanaf eind februari 6 weken in de Tipparade, maar wist niet door te stoten naar de Top 40. Haar nieuwste single Good To You is de volgende opwarmer van haar komende album.

(25/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt