Blinding Lights is nieuwe nummer 1

- Hitlijsten

 Dominic Fike Maroon 5 Lewis Capaldi Rolf Sanchez Emma Heesters Dua Lipa DaBaby Camila Cabello Duncan Laurence Justin Bieber Maan
The Weeknd

Het is 'm gelukt! The Weeknd kegelt met Blinding Lights  Tones And I van de eerste plek. Dance Monkey maakt meteen een harde val. 

Ruim drie jaar geleden scoorde Abel Tesfaye, zoals The Weeknd in zijn paspoort heet, zijn eerste nummer 1-hit met Starboy. Die hit met Daft Punk wist de Top 40 vier weken aan te voeren. Direct daarna volgde nog een track met de Franse robothoofden in de vorm van I Feel It Coming. Daarna bleven de echt grote successen voor The Weeknd een beetje uit. Tot eind vorig jaar, met de release van Blinding Lights. Dat wordt deze week zijn tweede nummer 1-hit. We hadden al 11 Canadese acts die op nummer 1 waren gekomen. Justin Bieber deed dat zes keer, Céline Dion drie keer en Drake twee keer. The Weeknd is nu de vierde Canadese act die meer dan eens op nummer 1 wist te komen.

Dua Lipa schiet omhoog
Ondertussen schuift ook onder Blinding Lights de boel flink op. Don't Start Now van Dua Lipa kroop steeds voorzichtig omhoog en leek te blijven kleven rond de vijfde of zesde plek, maar deze week knalt ze hard uit de startblokken. Ze stijgt van 5 naar 2. Onder haar keert Maroon 5 met Memories terug naar de top 3, door van 4 naar 3 te gaan. Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez valt daardoor terug naar 4, terwijl Dance Monkey een veel hardere smak maakt. De track van 'Tones' moet het nu met de vijfde plaats doen. Ze blijft op 15 weken op 1 staan en daarmee komt ze net niet op gelijke hoogte met One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa.

Maan naar 6
Maan weet ook te winnen deze week, al is het maar één plek. Ze Huilt Maar Ze Lacht is nu de nummer 6 en dat komt misschien wel door de video die bij de track is verschenen. Daarin wordt er voor de zangeres bepaald hoe ze eruitziet, maar aan het einde van de clip is Maan puurder dan ooit.

Weer winst voor Dominic Fike
3 Nights van Dominic Fike blijft verbazen. De track leek een kleine hit te worden, maar de laatste weken komt de zanger hoger en hoger in de lijst. Deze week hijgt hij Regard in de nek, die met Ride It van 6 naar 7 gaat. 3 Nights tipt juist van 9 naar 8. Ook Lewis Capaldi stapt naar voren. Hij stoot Circles van Post Malone bijna de top 10 uit, door van 10 naar 9 te stijgen. Post loopt niet langer in cirkeltjes, maar valt van 8 naar 10. Daarmee lijkt hij op de terugtocht te zijn.

Duncan Laurence in de top 15
Onder de top 10 scoort Duncan Laurence zijn tweede hit in de top 15. Love Don't Hate It komt van 18 en gaat naar 14. Ook Camila Cabello en DaBaby zitten in de lift, want My Oh My stijgt van 22 naar 17. Yummy van Justin Bieber gaat ook hard in de tweede week. De ex-Alarmschijf wint acht plaatsen en komt terecht op de negentiende plek. Het is zijn zestiende hit in de top 20. Alleen Baby (2010) en Children (2016) wisten daar niet in te belanden.

Wil je alle verschuivingen in de Top 40 zien? Check dan hier de complete lijst!

Foto: cover single